Sportclub Wesepe bestaat dit jaar 90 jaar. En dat wil de dorpsvereniging niet zomaar voorbij laten gaan. Zo komt oud-international Myrthe Schoenaker clinics geven en doet Ricky van den Berg dat op het voetbalveld met zijn vrienden. Daarnaast zijn er diverse activiteiten op het sportpark De Muggert zoals MTB- en fietstochten, diverse toernooien en natuurlijk een reünie afgesloten met een feestavond.

Zaterdag 2 september komt Ricky van den Berg dus langs en Myrthe Schoenaker geeft op 29 augustus handbalclinics. Vanaf 26 augustus tot en met 4 september staan alle activiteiten op de agenda. Deelname is veelal vrij, al zijn er ook items die alleen voor de leden bedoeld zijn.

Historie
Sportclub Wesepe is opgericht op 1 september 1933 en begon als Voetbalvereniging SC Wesepe. Deze voetbalvereniging ontstond uit twee jongensclubs: één uit Wesepe en één uit de omgeving van Wesepe (de Klompen).

Op voorstel van de kantonnier en koster de heer Lichtenberg gingen de voetballers in de kampioenshirts van dvv Go-Ahead spelen. Go-Ahead was in de jaren ’30 van de vorige eeuw een toonaangevende club.

Na de oorlog ontstond er een nieuw elan en het ging voorspoedig.

In 1946 werd een handbalafdeling voor dames opgericht. Vanaf dat moment werd de naam Sportclub Wesepe. In 1973 kreeg SC Wesepe er een afdeling Gymnastiek bij, gevolgd door de afdelingen Volleybal en Tennis in respectievelijk 1987 en 1992.

Myrthe Schoenaker
De geboren Olstenaar Myrthe Schoenaker startte haar imposante handbalcarrière bij Overwetering. Via Kwiek (Raalte) pakte ze vier landstitels met Dalfsen waarna ze het avontuur aanging in Duitsland, Denemarken en terug naar de Bundesliga in Duitsland.
De 14-voudig international zal diverse handbalclinics verzorgen in de feestweek van SC Wesepe.

Het volledige programma is terug te vinden op de website van de omnivereniging.

Alle foto’s ontleend van de website van SC Wesepe en de Facebookpagina Weseper Erfgoed.

Vorig artikelHanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup 2023/2024
Volgend artikelBekerindelingen bekend