Vorig jaar zijn wij als Deventervoetbal gestart met de Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup, in de volksmond al #Hanzecup genoemd. Een o23 competitie voor teams in en rondom Deventer. Daar waar we vorig seizoen vroegtijdig de competitie hebben moet stil leggen, zijn we er dit seizoen niet eens aan toegekomen om te starten. Gisterenavond hebben we besloten de editie van 2020/2021 volledig te annuleren.

Uit de laatste persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge kwam naar voren dat er voorlopig geen versoepelingen aan zitten te komen. Hierdoor is het voor de deelnemende clubs aan de #HanzeCup praktisch onmogelijk om goed voorbereid aan deze competitie te kunnen gaan deelnemen. Voor ons reden het door te schuiven naar volgend seizoen.

Voor komend seizoen komt er op korte termijn een inschrijfpagina voor deelname. De clubs worden verzocht om zich zo snel mogelijk aan te melden omdat er een maximum aantal deelnemers van 16 is gesteld. Dit om de spontane groei in goede banen te kunnen blijven leiden.

Wij vinden het ontzettend jammer dat er dit seizoen geen #HanzeCup is. Wij willen wel alle de Deventer Scheidsrechters Vereniging, de deelnemende verenigingen en uiteraard hoofdsponsor van het toernooi, Hanzsteden Bedrijfsverzekeringen, ontzettend bedanken voor hun steun en inzet. Uiteraard hopelijk tot volgend seizoen! Blijf gezond

Organisatie Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup

Vorig artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 9
Volgend artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 12
Roy Beumer is een 44-jarige Deventenaar. Hij mocht begin jaren ‘90 aan het profvoetbal bij Go Ahead Eagles ruiken in een lichting met o.a. Victor Sikora en Resit Schuurman onder leiding van Dwight Lodeweges. Hij koos ervoor om zich te gaan richten op zijn verblijf bij Daventria. Hierna ging het helaas fysiek bergafwaarts en nadat hij werd afgekeurd besloot hij zich te storten op het trainerschap.