Enkele weken geleden zijn we begonnen met de uitverkiezing van de officieuze Mister Go Ahead Eagles. Er wordt vaak gesproken over of die er echt is en wie dat dan zou moeten zijn. Welke criteria en waarom? Uiteindelijk hebben wij 48 (oud) spelers op een rijtje gezet en via een Twitter poll zijn we op weg gegaan naar de uiteindelijke finale waarin twee Go Ahead Eagles grootheden het onderling mogen gaan uitmaken.

Cees van Kooten
Foto: Niet te Kraken

Cees van Kooten speelde bijna 200 wedstrijden voor Go Ahead Eagles en wist daarin 79 keer het net te vinden. Hiermee is hij nog altijd topscorer aller tijden voor de club. Op zijn 32e werd hij tevens geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Bij zijn debuut tegen Cyprus scoorde hij de enige treffer. Na zijn carrière werd Van Kooten trainer bij diverse clubs. Zo trainde hij onder andere het roemruchte Daventria en was hij trainer bij Koninklijke UD. Hij was eveneens hoofdtrainer bij NEC en assistent bij Go Ahead Eagles. Cees van Kooten overleed in 2015 veel te vroeg aan kanker.

John Oude Wesselink
Foto: Niet te Kraken

John Oude Wesselink speelde van 1969 tot 1986 maar liefst 415 officiële wedstrijden voor Go Ahead (Eagles). Hiermee is hij recordhouder van de club. Zijn tomeloze liefde voor de club weerhield hem o.a. een mooie transfer naar Feyenoord te maken. Oude Wesselink had een sportzaak aan de Boxbergerweg en later een tweede zaak aan de Smedenstraat. Hij is tevens de initiator, samen met Henk ten Cate, van de wederopstanding van de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Na zijn spelerscarrière is hij lange tijd actief geweest, voornamelijk op de achtergrond, als technisch adviseur van de club.

Wil jij ook je stem laten gelden, ga dan naar ons Twitter account @deventervoetbal waar we de poll activeren. Van woensdag 16 oktober tot woensdag 23 oktober zal de poll actief zijn, waarna we op vrijdag 25 oktober de winnaar van deze uitverkiezing kenbaar maken.