Zaterdag speelde Helios tegen VV DES uit Nijverdal. Het werd qua eindstand betreft een slechte middag voor de derdeklasser want Helios won met 0-9 van DES. In twee wedstrijden 15 voor en 0 tegen tegen twee derdeklassers geeft de burger moed.

DES kreeg twee kansen in de eerste helft, maar beide inzetten werden kundig geblokkeerd door doelman Joel de Jonge, die verder geen problemen had. Ook laatste man Jeray Gallanggadjir deed van zich spreken met twee prachtige slidings die erger deden voorkomen. Verder dan dat kwam DES niet en was het Helios wat de klok sloeg.

In de 14e minuut veroverde Iljen Bruinsma op het middenveld de bal en stoomde rechtstreeks door richting de doelman van DES en liet hem kansloos 0-1. In de 21ste minuut kreeg Helios een corner: Iljen Bruinsma schot de bal hard richting eerste paal en de keeper verkeek zich op die bal. Hij dook er overheen wat de 0-2 betekende.

Toen was het tijd voor nieuweling Sven Lubberding die op rechts doorbrak en in de 16 werd neergelegd. Jarmo wist hier wel raad mee en zo werd het in de 28ste minuut 0-3. In de 35ste minuut kwam een van de uitblinkers deze middag, Djeremy Waslander, op stoom, passeerde vijf man en zijn voorzet werd door Sven Lubberding mooi afgewerkt. 0-4.

Over de tweede helft kunnen we eigenlijk kort zijn: eenrichtingsverkeer. Vier nieuwe spelers in het veld die op dezelfde manier door zijn gegaan als hun voorgangers. Trainer Harry Decheiver, afwezig na een knieoperatie, heeft dit seizoen de keuze uit een groot spelersarsenaal. Ook mooi om te zien was ondanks de grote voorsprong in de rust, dat de spelers door zijn gegaan tot de laatste minuut. Trainingsarbeid was terug te zien op het veld.

De ene mooie combinatie na de andere resulteerde in een eindstand van 0-9. Djeremy Waslander kopte de 0-5 binnen, Jarmo de 0-6, 0-7 Iljen, 0-8 Jarmo (nadat een goal van hem niet werd gehonoreerd terwijl de bal echt een halve meter over de achterlijn was gegaan en we tellen hem mee Jarmo😉).

20 Minuten voor het einde werd Zandvliet vervangen door de jonge Bas Lieftink. Dat gaf even meer gif op de linkerkant. De 0-9 was een mooie bekroning voor dit team op een mooie wedstrijd, een prachtige aanval over vele schijven werd afgerond door Iljen Bruinsma, een van de vele uitblinkers deze middag.