Go Ahead Eagles heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch niet kunnen overtuigen. Het slaapverwekkende duel eindigde in 0-0.

Voorafgaand leek alles in het voordeel te spreken van Go Ahead Eagles. FC Den Bosch mistte namelijk drie basisspelers in de Adelaarshorst als gevolg van een buikgriepvirus dat stadion De Vliert teisterde.

Foto: Henny Meyerink

Dit betekende dat onder andere Paco van Moorsel, als ex-Go Ahead Eagles speler, niet aan de aftrap verscheen. De 22 anderen, waaronder de veelbesproken Gino Bosz, maakten er geen spektakelstuk van.

In de achtste minuut werd de enige kans van het duel genoteerd. Sam Beukema zag zijn kopbal via een verdediger op de onderkant van de lat belanden. Echter stuiterde het leder voor de doellijn weer het veld in.

Foto: Henny Meyerink

Achteraf bleek dit de enige kans van de wedstrijd te zijn. Mede door het feit dat Go Ahead Eagles zich geen raad wist met de 4-4-2 formatie van Den Bosch. En omdat de bezoekers, na het buikgriepvirus-incident, vooraf al getekend hadden voor een punt.

Onderstaand de reacties van aanvoerder Jeroen Veldmate en trainer Jack de Gier direct na afloop van het teleurstellende duel.

Jeroen Veldmate na afloop van Go Ahead Eagles – FC Den Bosch
Jack de Gier na afloop van Go Ahead Eagles – FC Den Bosch