De zoektocht naar een adequate vervanger voor René Hake is geëindigd bij Paul Simonis. De 39-jarige westerling gaat naar verluidt tekenen voor twee jaar in Deventer. Voor Simonis is het de eerste klus als hoofdtrainer, hij was in Deventer assistent onder Van Wonderen die hem in 2022 ook meenam naar Heerenveen.

Zovele namen passeerden de revue de afgelopen tijd, Maurice Steijn zag het niet zitten en met hem nog enkelen, vertellen ingewijden. Op het eerste oog een opmerkelijke keuze voor de man uit Leidschendam-Voorburg, daar Paul Bosvelt aangaf een ervaren eerste man te zoeken.

Kent de club
Paul Simonis kent Go Ahead Eagles wel goed en de club kent Simonis. In 2022 werd hij assistent bij Kees van Wonderen die Simonis meenam naar Heerenveen twee seizoenen terug. Nu lijkt hij klaar voor het grote werk. Wanneer Paul zijn handtekening zet onder zijn contract met Kowet is nog onduidelijk. Mogelijk moet de overgang van Hake naar Manchester United eerst nog afgerond worden.

Eerder hoofdtrainer
Paul Simonis stond één duel op eigen benen; in maart 2022 moest hij Van Wonderen vervangen die geveld was door corona. Een inspiratieloos elftal liet hem in de steek, in Rotterdam werd er met 1-0 verloren bij Sparta destijds.
Onderstaand het interview dat Salland Sport had na afloop van dat verloren competitieduel.

Dit bericht is ontstaan uit de samenwerking met Salland1

Vorig artikelTrainer van het jaar 2023/2024 is geworden… MITCHEL DE GROOT