Afgelopen zaterdag verloor Go Ahead Eagles met 2-1 van Club Brugge. Het oefenduel in Brabant toonde een uitstekende eerste helft, waarbij het team van Hake zelfs een voorsprong koesterde tot aan de rust. In het tweede deel was het spelbeeld, mede dankzij de vele wissels, toch anders en vijf minuten voor tijd gaat het duel uiteindelijk zelfs verloren.

Met Saathof en Kramer centraal, Deijl op rechts- en Kuipers op de linksback, hield Kowet stand tegen het sterke Club Brugge. De nummer vier van de Belgische hoogste klasse was dominanter, maar de Deventer formatie toonde goed tegenstand. Op het middelveld speelde Rommens met Blomme en Adekanye, terwijl voorin de Edvardsen’s, Willumsson achter zich kenden met een goede rol vanuit het middenveld.

Panklaar
De IJslander stuurde al vroeg Oliver Edvardsen weg, echter wist de Zweed niet Mignolet te passeren. Nog niet, want Victor Edvardsen, zijn Zweedse naamgenoot, weet het speeltuig te ontfutselen en panklaar voor Oliver te brengen die eenvoudig de 0-1 op het bord zet na 22 minuten wedstrijd.

Dominanter
De 1/8 finalist van de Champions League afgelopen seizoen was beter, dominanter zoals eerder gezegd. Maar wist dat voor de thee niet in score om te zetten. Na de onderbreking werd dat anders; jongens als Derksen, Aventisian, Smits, James, Serra zijn jong en onervaren. Samen met Llansana, Markelo, Sow en Breum was er minder rust in het spel en waren de mogelijkheden minder aanwezig.

Prachtige goal
Na een kwartiertje zet Club dat om in een treffer, Onyedika dreunt de gelijkmaker dan binnen en de zoektocht naar meer in dan ingezet. GA Eagles werkt hard en Serra kreeg zelfs tussendoor de kans op een 1-2. Echter is het Homma die, bijna vijf minuten voor het sluiten van de markt, doelman de Lange op een prachtige wijze passeert en de 2-1 als eindstand laat gelden.

Daarmee gat het tweede oefenduel op rij ook verloren, nadat is afgelopen woensdag in Zutphen van FC Groningen verloor. De selecties van René Hake zaterdag waren:
Eerste helft:
Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Pim Saathof, Joris Kramer en Bas Kuipers.
Xander Blomme, Philippe Rommens, en Willum Willumsson. Bobby Adekanye, Oliver Edvardsen en Victor Edvardsen.
Tweede helft:
Jeffrey de Lange, Aventis Aventisian, Vincent Derksen, Jorn Smits en Dean James.
Enric Llansana, Jahnoah Markelo (<->Dielan Ghafour) en Dario Serra.
Thibo Baeten, Jakob Breum en Sylla Sow.

Archieffoto: Han Balk

Vorig artikelTrainer van het Jaar 2023: Harold Dengerink van SV Twello
Volgend artikelDeventer Voetbal Zomer Column – Week 28
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!