Een uitverkocht uitvak zal meegaan om Go Ahead Eagles de driepunter toe te schreeuwen bij de lastige wedstrijd in Nijmegen. Twee clubs die nu in de middenmoot staan, maar bovenin willen meedraaien.

‘Matchtalk’ is de wekelijkse voorbeschouwing op de wedstrijden van Go Ahead Eagles. Joran Willemstein zal iedere keer vooruitkijken voor u!

Go Ahead Eagles

De aanvoerder is terug! Jack de Gier zal blij zijn dat tegen NEC, de ploeg waar De Gier vorig seizoen is ontslagen, Jeroen Veldmate eindelijk zijn langverwachte rentree kan maken. De ervaren man die zo nodig gemist werd centraal achterin, gezien de dertien tegentreffers in de eerste zeven wedstrijden. Hij is fit genoeg om te starten en is misschien het laatste stukje wat de puzzel compleet maakt. De backs Jenthe Mertens en Elso Brito maken een goede indruk. Dat valt zeker ook te zeggen over Sam Beukema, die net een contract heeft ondertekend en een stormachtige ontwikkeling maakt!

Ook voorin lijkt de keuze te zijn gemaakt. Opnieuw zal Maecky Ngombo starten in de punt van de aanval. Hij verraste iedereen vorige week met zijn sterke spel. De balletjes werden vastgehouden en, nog belangrijker, vaak ook naar de juiste kleur gespeeld. De Belg met Senegalees bloed is ontzettend gretig en heeft een positieve invloed op het spel van Kowet. Met de snelheid van Jaroslav Návratil en Martijn Berden en de diepgang van Richard van der Venne lijkt het voorin ook goed te staan nu.

Verwachte opstelling: Verhulst – Mertens – Beukema – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Návratil – Van der Venne – Berden – Ngombo

Afwezig: Wout Droste (kruisband)

NEC

De ploeg uit Nijmegen wilt dit seizoen beter presteren dan vorig jaar. Toen eindigde ze negende. Nu staan ze pas op de twaalfde plek. Ook NEC scoort net zo makkelijk en krijgt net zo makkelijk doelpunten tegen. Zowel Kowet als NEC hebben er dertien gemaakt, als dertien tegentreffers gekregen.

Vorige week verloor het bij hekkensluiter Dordrecht met 2-0. Kansen kreeg NEC zat, maar uitgerekend uit een vrije trap van de bij NEC weggestuurde Achahbar, kwam Dordrecht op voorsprong. Wel wist NEC gelijk te spelen tegen Jong Ajax en De Graafschap en te winnen in Kerkrade. Voor Go Ahead Eagles is het een weerzien met Randy Wolters, die zijn wedstrijden speelt in het Goffertstadion.

Afwezig: Norbert Alblas (kruisband)

Historie

Van der Venne raakte vorig jaar twee keer de paal in Nijmegen. Go Ahead ging als koploper de wedstrijd in en was ook veel sterker dan NEC. Toch wist de thuisploeg op voorsprong te komen via Sven Braken. De ingevallen Paco van Moorsel bepaalde de eindstand op 1-1.

Voor de laatste overwinning gaan we terug naar 4 februari 2016, allebei nog spelend in de Eredivisie. Binnen vijfentwintig minuten stond Go Ahead al met 2-0 voor, dankzij goals van Elvis Manu en Jarchinio Antonia. In de tweede helft werd het onnodig spannend omdat Manu zijn tweede gele kaart ontving. Verder dan 1-2 van Jay-Roy Grot kwam het niet.

De wedstrijd zal gefloten worden door Christaan Bax, de aanvang van het duel in De Goffert is om 20:00 uur.

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. 
Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)


U kunt ook de button op de home pagina van deze website gebruiken, rechts in het kader onder de samenwerkings mededeling met DeventerRTV.