Voor Go Ahead Eagles wachten aankomende week in de Keuken Kampioen Divisie twee wedstrijden tegen Jong-teams. Te beginnen morgenavond tegen Jong AZ op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer, waarna aanstaande vrijdag het thuisduel met Jong PSV in De Adelaarshorst wacht.

Tegenover de drukke week die het team van Kees van Wonderen voor de boeg heeft, staat de relatief rustige voorbije week, waarin trainingen op het kunstgrasveld van SC Wesepe, krachttrainingen, enkele rustdagen en een handbalclinic op het programma stonden. “Inmiddels zijn we dit seizoen wel gewend om te moeten improviseren en niet altijd volgens een vast ritme te kunnen werken”, zegt Van Wonderen. “Het is inherent aan het huidige seizoen, waarbij onvoorspelbare factoren en onverwachtse omstandigheden een rol spelen. De ene keer heeft dat te maken met corona, de andere keer met de winterse weersomstandigheden en bijbehorende veldgesteldheid. Het is nu eenmaal iets waar we mee te maken hebben.”

Van Wonderen erkent dat het soms lastig te voorspellen is met welke spelers beloftenteams aan de aftrap verschijnen. “Van de vier beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie speelt Jong PSV nog in de meest vaste samenstelling, vind ik. Tegen Jong AZ is het afwachten welke spelers er tegenover ons zullen staan. Al verwacht ik dat er mogelijk een aantal jongens van de eerste selectie van AZ mee zal doen. Jong AZ is een team met jonge, talentvolle spelers, maar we moeten met Go Ahead Eagles uitgaan van eigen kracht.”

De onvoorspelbaarheid van de Keuken Kampioen Divisie is volgens Van Wonderen een van de aantrekkelijke aspecten van de competitie waarin hij met Go Ahead Eagles actief is. “Het is een zware en mooie competitie, waarin de kracht van de teams dicht bij elkaar ligt. Op voorhand heb je daardoor een wedstrijd nooit zomaar gewonnen. Zoals we eerder dit seizoen helaas in De Adelaarshorst al hebben ervaren tegen Jong AZ toen we met 0-1 verloren. Al kwam die nederlaag naar mijn mening destijds wel wat ongelukkig tot stand. Momenteel zitten we met ons team echter in een lekkere periode en dan wil je gewoon zo vaak mogelijk spelen. Ook als dat twee keer in één week is.”

Wout Droste is weer fit nadat hij de voorbije wedstrijden tegen FC Eindhoven en Telstar nog moest missen vanwege lichte knieklachten. Verder traint Martijn Berden alweer enige tijd mee met de spelersgroep, maar zit hij morgen nog niet bij de wedstrijdselectie. Verder ontbreken Mitchel Michaelis, Frank Ross en Sam Crowther om uiteenlopende redenen.

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je Jong AZ – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Wil je TV kijken mét enthousiast verslag? Zelfs synchroon met het TV beeld in plaats van het standaard verslag? Dat kan allemaal bij en met Sport Live vanavond vanaf 18:00 uur. Na al het lokale sportnieuws en de voorbeschouwing is de aftrap om 18:45. Sport Live is een programma van DeventerRTV dat via de bekende kabelfrequenties te ontvangen is: via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelDe rood-gele column van Marco Timmer – week 7
Volgend artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 5