Net zoals voorgaande seizoenen is de rubriek Matchtalk een voorbeschouwing op de komende wedstrijd van Go Ahead Eagles. Dit seizoen hebben we een nieuwe auteur voor deze leuke rubriek. Hij stelt zichzelf even voor…


Adelaarsoog | 21 augustus 2021 | Feyenoord uit

Even voorstellen – Op verzoek van de redactie van Deventer Voetbal kijk ik wekelijks vooruit naar de komende wedstrijd van Go Ahead Eagles. Tegen wie spelen wij, waar liggen de kansen, waar moeten wij voor oppassen?  En natuurlijk: hoe staan de Go Ahead Eagles er zelf op. Wat wordt de opstelling, hoe pakken wij het aan? Omdat dit de eerste keer is stel ik mij zelf even voor. Dat is wel net zo netjes. Toon Schuiling, uut Wieje. Al decennialang verknocht Kowet en de Vetkampstraat. Vak 11, rij 6, stoel 5. En ja de titel Adelaarsoog boven dit verhaal  is wel wat aanmatigend. Maar ik vind nu eenmaal dat ik veel verstand van voetballen heb. Net als miljoenen anderen.

Over Feyenoord – In het één na mooiste stadion van Nederland, treffen wij zondag een ploeg in vorm. Na een wat stroeve seizoenstart tegen FC Drita hebben de Rotterdammers de smaak meer dan te pakken. International werd FC Luzern tweemaal achteloos verslagen terwijl donderdag de nummer 4 van Zweden, IF Elfsborg aan gort werd gespeeld. Afgelopen zondag won Feyenoord met 0-4 van Willem II. Dit zonder een al te grote inspanning. Kracht van Feyenoord is het collectief en de spelopvatting. Het team oogt fit en jaagt de tegenstander behoorlijk over de kling. De backs Pedersen en Malacia gaan als de brandweer terwijl de vleugelspelers Sinisterra en Alireza Janhanbakhsh een meer dan aardig potje kunnen voetballen. Een goeie keeper hebben ze ook. Justin Bijlow is de toekomstige eerste man bij Oranje. En centrumverdediger Trauner is de Gerrit Nauber van Rotterdam. Onverzettelijk.

Gerrit Nauber troeft Henk Veerman af, foto Henny Meyerink

Geen schijn van kans dus – Zeg nooit, nooit. Het blijft voetbal om maar eens een open deur in te trappen. Maar de statistieken spreken voor zich. Wij trekken niet vaak aan het langste eind in de Kuip. Een understatement. Bij ons laatste optreden in de Kuip in 2017 kregen wij er zelfs 8 om de oren. Maar in 2015 wonnen wij met 0-1, doelpunt Jules Reimerink en 1995 werd het 2-2 in de Kuip door twee goals van Serghei Clescenco. Zoals geschreven, het blijft voetballen.

Gelet op het drukke programma bestaat de kans dat Feyenoord zondag wat spelers rust geeft. Trainer Arne Slot wenste daar echter niet op vooruit te lopen. “Ik wil even kijken hoe iedereen er voor staat”, zo gaf hij ten overstaan van het Algemeen Dagblad aan. Anders dan de coaches van Ajax en PSV heeft Slot het probleem dat hij niet over een brede selectie beschikt. Dat maakt het ontzien van sterkhouders net iets complexer.

En dan wij – Tegen Heerenveen mochten wij vorige week vrijdag het seizoen openen. Het werd een feest. De Vetkampstraat was voor even de voetbalhoofdstraat van Nederland. En zeker in de tweede helft speelden wij aardig. Jammer genoeg ontbrak de kers op taart, 0-1 verlies. Kees van Wonderen stelde zichzelf, voorafgaande aan de wedstrijd tegen Heerenveen, de vraag of wij competitief waren. Dat waren wij.  Bovendien wordt groep spelers waaruit hij kan kiezen steeds groter. Mannen als Cardona en ook Bourhane krijgen meer en meer trainingsminuten in benen. Ook Kramer en Ogichika Heil worden fitter. Dat zie je op trainingen terug. Die zijn van een hoger niveau dan het vorig jaar.

Marc Cardona thuis tegen Heerenveen vorige week, foto Henny Meyerink

Wie staan er bij ons aan de aftrap? – Dat is gissen. Ook al omdat de één na laatste en vaak bepalende training achter gesloten deuren plaats vindt. In de voorbereiding experimenteerde Kees kortstondig met een 5-3-2 opstelling. Of hij dat zondag gaat doen, geen idee. Wat ik wel weet dat van Wonderen zijn team niet naïef de aanval laat zoeken. Daar is het de man niet na. Twee van de drie middenvelders zullen daarom met de kont tegen de verdediging aanspelen. De aanvallers, of dat er nu twee of drie zijn, functioneren daarbij als onze eerste verdedigers. Kees is ook geen man van wisselingen en veranderingen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat wij met dezelfde elf starten als tegen Heerenveen. Dit ook in de wetenschap dat een wissel ons, anders Feyenoord, niet meteen verzwakt.

Schoolmeester – De mannen van Kees worden zondag in de Kuip vocaal ondersteund door 800 supporters uit Deventer en omstreken. Die 800, zo liet minister De Jonge vrijdagmiddag weten, moeten wel wél netjes op de bips blijven zitten. Anders volgen er maatregelen. Hugo de Jonge was eerder schoolmeester. Dat volle uitvak wordt overigens door de Feyenoord supporters zeer gewaardeerd. “Die 800 willen allemaal het grote Feyenoord van Alireza en Luis zien”, zo las ik op de supporterssite FR12. Amsterdamse arrogantie in Rotterdam. Wat zou het mooi zijn………

Roodgele groet,

Toon Schuiling

Onverzettelijke aanvoerder Bas Kuipers in aanvallende positie, foto Henny Meyerink

Wedstrijd live volgen met eigen verslaggevers – Wil je Feyenoord vs. Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport (voorheen Sport Live) zodat je thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel mee krijgt. Zo ook aanstaande zondagmiddag in een uitzending die om 14:00 uur start met nieuws en voorbeschouwingen, maar de rode draad is Go Ahead Eagles.

Twee verslaggevers zitten voor u live in het stadion en zij nemen u mee in de sfeer en de spanning van ieder duel. De wedstrijd in Rotterdam start om 14:30. Na het duel kunt u ook nabeschouwingen en interviews verwachten vanuit Rotterdam met spelers en staf van Go Ahead Eagles.

Salland Sport is een programma van de streekzender Salland1 dat op de oude Drtv kabelfrequenties te ontvangen is: via de kabel op 104.1 of via ether op 107.3.

Online kunt u luisteren via RadioFM, Nederlandseradio, radioviainternet of via de eigen website van de streekomroep Salland1.

(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Verslaggevers Sport Live Radio DeventerRTV Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Verslaggevers van Salland Sport: Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Vorig artikelOefenprogramma Deventer amateurclubs
Volgend artikelWarnsveldse Boys overklast SV Epse
Toon Schuiling
Toon Schuiling is geboren en getogen in Wijhe, de parel aan de IJssel. Is een leven lang full time Go Ahead supporter. Vak 11, met zoon Thijs en zwager Jos. Zette in de vorige eeuw de lijnen uit in het vijfde elftal van de Roomsch Katholieke Sportclub IJsselboys. Verdient een boterhammetje in de overheidscommunicatie.