Ook deze week weer een voorbeschouwing op de komende wedstrijd van Go Ahead Eagles. Vanavond speelt de Deventer trots in eigen stadion tegen FC Volendam. Alles over de opstellingen van beide ploegen alsmede verdere achtergrond info kunt u lezen in de Match Talk van deze week.

Go Ahead Eagles
Het meest trieste nieuws van afgelopen week was het nieuwsbericht dat Donny van Iperen pas terug keert na de winterstop. In een botsing op de training liep hij een knieblessure op. Gelukkig is de centrale verdediger positie goed bezet, naast het vaste basis duo (Jeroen Veldmate en Sam Beukema) zijn Julius Bliek en Gino Bosz er ook nog. Die laatste zal tegen Volendam ook in de basis starten, maar dan wel op een andere plek. Maël Corboz is geschorst na zijn rode kaart bij Almere City. Bosz vervangt hem op het middenveld en daarmee verkiest trainer Jack de Gier hem boven Alexander Bannink.

Ook achterin zal er een wijziging plaatsvinden. Elso Brito is weer terug na de interlandperiode met Kaapverdië en zal direct weer gaan starten op de linksback. Daarmee verdrijft hij de Duitser Nicolas Abdat uit de basis. De rest van het team blijft staan zoals het eigenlijk de laatste weken staat. De Gier lijkt zijn vaste elf gevonden te hebben en de rest zal keihard moeten knokken om ertussen te komen. 

Opstelling: Verhulst – Mertens – Beukema – Veldmate – Brito – Bosz – Lieftink – Návratil – Van der Venne – Berden – Ngombo.

Afwezig: Maël Corboz (geschorst), Wout Droste (kruisband), Donny van Iperen (knie).

FC Volendam
‘Het andere Oranje’ heeft tot zover maar twee punten minder bij elkaar gesprokkeld als Go Ahead Eagles. Volendam staat op de elfde plek. Vorige week heeft het met 1-1 gelijk gespeeld tegen Den Bosch, terwijl het eigenlijk had moeten winnen. De laatste overwinning dateert van 20 september, bij Telstar werd er met 1-2 gewonnen.

Het team van Volendam heeft op het eerste oog niet veel bekende namen. Boy Deul en Zakaria El Azzouzi zijn beiden geblesseerd. Kevin Vissers heeft nog een tijdje eredivisie gespeeld bij ADO en is nu aanvoerder van Volendam. De overige namen zijn dan wel niet zo bekend, kwaliteiten hebben zij zeker. Francesco Antonucci is een jonge middenvelder, gehuurd van AS Monaco, afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Nick Runderkamp is een andere middenvelder die al een aantal jaren meeloopt. Met zijn 23 jaar is hij één van de meest ervaren jongens. Liefst 21 spelers van de, in totaal 27 koppige, selectie is jonger dan 23 jaar.

Afwezig: Zakaria El Azzouzi (knie), Boy Deul (rug), Mitchel Michaelis (onbekende blessure), Alex Plat (scheenbeen), Joey Roggeveen (niet speelgerechtigd), Marco Tol (neus)

Historie
Voor FC Volendam is het de laatste seizoenen bijna onmogelijk om te winnen in Deventer. De laatste overwinning was in het seizoen 2007/2008. Al na drie minuten kreeg Volendam een strafschop, die werd benut door Bernard Hofstede. In de tweede helft verdubbelde Paul Quasten de voorsprong. Vlak voor het eindsignaal kreeg Go Ahead Eagles ook een strafschop. Sjoers Ars schoot de bal langs Jeroen Verhoeven en bepaalde de eindstand op 1-2.

Vorig seizoen wist Kowet gemakkelijk te winnen van Volendam. Al bij rust stond de thuisploeg met 2-0 voor. Orhan Dzepar, op aangeven van Návratil, maakte de openingstreffer. Istvan Bakx had de assist op de 2-0 van Návratil en na rust scoorde Thomas Verheydt de derde en laatste goal: 3-0.

De wedstrijd van vanavond zal gefloten worden door scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

U kunt ook op de ‘TuneIn’ button klikken onder het ‘Deventer Voetbal’ logo op onze frontpagina.