Grootaandeelhouder Alex Kroes heeft 20% van zijn aandelen verkocht aan Kees Vierhouten. Daarnaast verkocht Hans de Vroome de helft van zijn aandelen en heeft er nu nog 10% in handen. De nieuwe aandeelhouder heeft hiermee 30% van de aandelen binnen de club in zijn bezit.

Het nieuws kwam naar buiten samen met de mededeling dat dezelfde Kees Vierhouten nog vier jaar verlengd heeft als hoofdsponsor. Op het shirt prijkt sinds dit seizoen de naam van diervoedergigant Jumper, een onderdeel van de Vierhouten groep. Deze groep zal dus nog vier jaar extra te zien zijn op de borst van het rood-gele shirt.

Naast de verdeling van 60 / 30 / 10 % is er nog altijd een gouden aandeel welke in handen is van de Stichting Go Ahead Eagles / Betaald voetbal Deventer. Hierin zijn de clubkleuren, locatie van het stadion, clubnaam en andere zaken die met de historische continuïteit van de club te maken hebben geborgen.

Alex Kroes geeft aan geen winst te hebben gemaakt bij de verkoop van zijn deel. Kees Vierhouten zal dus toetreden tot de aandeelhouders van Go Ahead Eagles Holding BV, maar zal zich ook gaan mengen op commercieel gebied. Zowel De Vroome als Kroes zijn erg positief over het toetreden van Kees Vierhouten wat een zekerheid zal moeten gaan worden voor de lange termijn.

De toekomstplannen en structuur binnen de club blijven praktisch onveranderd met de komst van de nieuwe aandeelhouder. ‘De ambities en plannen die er waren, zullen op dezelfde wijze verder uitgevoerd worden’ vertelt de club in haar persbericht.

Vorig artikelOok trainer Slinkman verlengt
Volgend artikelDe rood gele column van Marco Timmer – week 3