Go Ahead Eagles doelman Jay Gorter is verkozen tot beste doelman van de eerste divisie van het afgelopen seizoen. Daarmee vult de sluitpost een nieuwe prijs toe aan zijn recent gebouwde prijzenkast.

Afgelopen dinsdag werd de doelman verrast door een camerateam van ESPN om de doelman te eren. De bokaal werd uiteindelijk uitgereikt door zijn moeder in bijzijn van de rest van het gezin Gorter. Op het supportersterrein werd de doelman van Go Ahead Eagles verrast door spelers, medewerkers en staf van de club die een erehaag vormden voor de recorddoelman.

Aan het einde van die haag stonden de rest van het gezin Gorter. De 20-jarige doelman nam trots de bokaal in ontvangst en liet zich verder meeslepen in de felicitaties en de eerbetuigingen. Jay keepte 37 competitieduels duels dit seizoen voor Go Ahead Eagles en werd daarin slechts 22 maal gepasseerd. Met 25 clean sheets verbeterde hij het record van de legendarische sluitpost Tonny van Leeuwen.

Sam Beukema stond ook in de erehaag en hoorde dat hij uiteindelijk geen bokaal ontvangt aan het einde van zijn successeizoen. De verdediger was genomineerd als beste speler, maar die bokaal gaat naar de Cambuur-spits Mühren. Beukema melde zich afgelopen woensdag bij AZ voor diverse testen om aansluitend de zon op te gaan zoeken met zijn maatje Martijn Berden.

Vorig artikelABS behoudt eigen gezicht
Volgend artikelOrantmangoen tekent bij GA Eagles, Rommens bijna rond
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Duits bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij DeventerRTV, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!