Met zijn eerste bal-aanraking zorgde invaller Mulenga voor de gelijkmaker en daarmee was het nog niet over. De nieuwbakken vader knikte niet veel later zelfs zijn tweede binnen voor de driepunter.

De eerste helft was bar en boos, beide ploegen wisten het balbezit niet lang te behouden en in het foutenfestival hadden beide ploegen ieder slechts één kansje. Hendriks schoot vanaf 16 meter recht in de handen van de doelman. Aan de andere kant voorkwam Gorter met een katachtige reflex dat Plet de 1-0 op het bord bracht vlak voor de thee.

Na de rust eigenlijk hetzelfde slordige spel, waarbij Telstar wel het meeste recht had op de openingstreffer die uiteindelijk kwam via oud-Eagles spits Glynor Plet. Onbedoeld werd Kuipers de man van de assist, de linksback kopte een diepe bal door zodat de verdediging verkeerd stond. Plet was de handigste en schoof de 1-0 binnen voorbij aan doelman Gorter.

Daarna herpakte de Deventerploeg zich wel, het spel werd niet beter, maar wel opportunistischer. Jacob Mulenga is dan wel een nuttig wapen en de 36-jarige Zambiaan bewees dat ook. In de 67ste minuut verving hij Rabillard en een minuut later lag de bal al achter doelman Schendelaar. Bij de tweede paal stond de nieuwbakken vader slim opgesteld om eenvoudig voor de gelijkmaker aan te tekenen.

Daarmee was de koek nog niet op, de wedstrijd bleef chaotisch  waarbij Eddahchouri een schietkans had, maar deze eindigde evenals zijn persoonlijk prestatie; in teleurstelling.
Niet veel later verdiende GA Eagles een hoekschop na chaotische taferelen in het Velsense strafschopgebied. Datzelfde beeld ook direct na de corner waar Corboz inzette maar doelman Schendelaar kon keren. Beukema probeerde het vervolgens koppend maar uiteindelijk was het aanvoerder Veldmate die slimste bleek. Veldmate behield het overzicht door de bal naar de andere paal te koppen waar wederom Mulenga keurig stond te wachten en de bal binnen knikte voor zijn tweede van de avond en daarmee de winnende van het duel. In de resterende tijd kon Telstar geen vuist meer maken en zo wint GA Eagles vrij gelukkig bij Telstar, een driepunter die de ploeg bovenin de middenmoot van de eerste divisie plaatst.