Go Ahead Eagles, dat de laatste weken kampt met veel Corona gerelateerde afwezigen, heeft zich voor de tweede keer goed door een wedstrijd gevochten. De thuisoverwinning tegen Top Oss verdiend niet de schoonheidsprijs maar onderaan de streep is een 1-0 overwinning te noteren. Iets dat Kees van Wonderen zal benadrukken en dat is uiteraard ook waar het uiteindelijk om gaat.

De wedstrijd tegen Top Oss kwam voor de rust niet echt los. Beide teams kwamen tot het strafschopgebied van de tegenstander. En vaak was daar de eindpass niet goed of werd er een verkeerde keuze gemaakt. Grootste voordeel voor Go Ahead Eagles was dat het, met een gelegenheidsdefensie, niks weggaf.

Na de pauze werden beide ploegen dreigender. Top Oss zag Jay Gorter een vrije trap uit het doel boksen. Go Ahead Eagles daarentegen zag Sam Hendriks twee grote kansen missen. Bo Geens kon handelend optreden en daarbij ontbeerde het Sam Hendriks aan enig fortuin.

De wedstrijd leek vervolgens op 0-0 uit te draaien. Echter werd er door Top Oss knullig balverlies geleden vijf minuten voor het einde van de wedstrijd. Drie passes later werd spits Hendriks getorpedeerd door doelman Geens. De strafschop die volgde, was voor captain Jeroen Veldmate het uitgelezen moment om Go Ahead Eagles op voorsprong te schieten. Die 1-0 voorsprong kwam in de zeven minuten daarna, niet meer in gevaar.

Dat Go Ahead Eagles niet de schoonheidsprijs verdient, zal iedereen beamen. Maar de ploeg slaat zich op deze wijze wel uitstekend door de Coronaperiode en schrijft zes punten bij op de ranglijst. En ook in de derde periode doet het team van Kees van Wonderen goede zaken.

Onderstaand kunt u de interviews terugluisteren die Erik van Luttikhuizen had met aanvoerder Jeroen Veldmate en trainer Kees van Wonderen.