Go Ahead Eagles verzuimde afgelopen zondag stevig druk te zetten op de concurrentie in de jacht op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Tegen de ‘kampioen gelijke spelen’ Almere City speelde het met 1-1 gelijk. Achteraf het maximaal haalbare omdat de gasten het dominantst en gevaarlijkst waren in de zonovergoten Adelaarshorst.

Het begin was wel voor de thuisploeg dat enthousiast begon met Tengstedt in de basis op de plek van Willumsson. De IJslander zelf was een linie naar achteren geschoven omdat Hake wilde voetballen vanuit de afvallende bal gezien het spel van Almere City.

Behendig
Dat leek goed uit te pakken met fris en aanvallend voetbal waarbij enkele mooie aanvallen over de groene mat rolden. Na elf minuten gebeurde dat door de as van het veld waarbij Baeten behendig balbezit behield ondanks de fysiek spelende ploeg van Alex Pastoor. De Belg zette Adekanye aan het werk op de rechterflank terwijl Tengstedt door het midden snelde. Die werd dan ook gevonden, echter wist doelman Radlinger nog redding te brengen. De afvallende bal was een prooi voor Oliver Edvardssen die met een droge schuiver voor de openingstreffer aantekende.

Tekst gaat verder onder de foto…

Oliver Edvardsen viert de openingstreffer in de zonovergoten Adelaarshorst
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Heer en meester
Met de steun van het publiek rekende iedereen er eigenlijk op dat die lijn zou worden doorgetrokken. Niets was minder waar, want de gasten uit Almere pakten het initiatief, werden heer en meester op het middenveld, toonden zich fysiek sterker en slimmer en veroverden bijna alle afvallende ballen. Het speeltuig op het aluminium was slechts een waarschuwing na 20 minuten spelen.

Tekst gaat verder onder de foto…

Willum Willumsson excelleert kortstondig voor Go Ahead Eagles
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Werk aan de winkel
De aanhoudende druk werd uiteindelijk beloond door een afgemeten kopbal van de Franse spits Robinet die voorlangs Amofa was geslopen. Na die 1-1 bleef Almere gevaarlijk via Pena, Floranus, Nalic en diezelfde Robinet. Tussendoor joeg Deijl een voorzet nog wel vervaarlijk de bal voorlangs het doel van Almere. Werk aan de winkel voor René Hake en zijn team, halverwege het duel, om een ander plan te verzinnen om dit Almere te bestrijden in eigen huis.

Tekst gaat verder onder de foto…

Baeten onderuit tegen Van Bruggen van Almere City FC
Foto: Henny Meyerink/Orange Pictures

Spaarzame uitbraken
Zoals ook een week eerder kwam de rood-gele ploeg ook nu niet scherp uit de kleedkamer, maar gelukkig wist Robinet de buitenkans niet te verzilveren, evenals Excelsior een week terug. Go Ahead Eagles bleef slordig met het veldspel, reageerde matig in de duels en Almere bleef de gevaarlijkste ploeg. Bij één van de spaarzame uitbraken was Beaten wel snel, maar handelde niet slim. Buiten de twee teams was er nog iemand die dolgraag een hoofdrol wenste op de heerlijke voorjaarsdag: Bas Nijhuis.

Tekst gaat verder onder de foto…

Scheidsrechter Bas Nijhuis voerde zijn eigen ‘show’ op
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Geen gezichtsverlies lijden
De leidsman koos deze wedstrijd om zijn blazoen weer wat op te poetsen en paradeerde als dé showman over het veld aan de Vetkampstraat. De reeks aan onbegrijpelijke beslissingen kregen een apotheose met een gele prent voor Breum na een vermeende schwalbe. Echter corrigeerde de VAR scheidsrechter Nijhuis, maar na wikken en wegen wilde de KNVB afgevaardigde klaarblijkelijk geen gezichtsverlies lijden na het geven van de kaart en wuifde de constatering vanuit Zeist van de hand. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest, want Hake zijn team verdiende ook geen driepunter.

Tekst gaat verder onder de foto…

Stokkers en Ritmeester van de Kamp strijden om de bal
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Het veld weer in caramboleren
Al kwam die er bijna nog wel toe invaller Stokkers een vrije trap via de paal en de doelman weer het veld in zag caramboleren. Het bleef gelijk, voor de zesde keer op rij voor Almere en voor de tweede keer op rij voor de Deventerploeg na de remise midweeks in Amsterdam. Echter werd dat als een overwinning gevierd en verlieten afgelopen zondag de meeste toeschouwers de Adelaarshorst met een teleurgesteld gevoel.

Tekst gaat verder onder de foto…

Floranus voorkomt dat Adekanye gevaarlijk kan worden
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Samenvatting en interviews
Onderstaand kan je terugluisteren naar Bobby Adekanye die gefrustreerd reageert op de ‘grote Bas Nijhuis show’ en trainer René Hake die een tactisch plan in duigen zag vallen voor zijn ploeg. Ook de samenvatting van het duel, vanuit Salland Sport, is hieronder terug te luisteren. De samenvatting en deze interviews vloeien voort uit de samenwerking die Deventer Voetbal heeft met de streekzender Salland1.

Samenvatting
Onderstaand de compilatie van Go Ahead Eagles vs. Almere City FC vanuit het sportprogramma Salland Sport dat iedere wedstrijd live voorziet van verslag vanuit het stadion.

Vorig artikelOverwetering trekt overwinning over de streep
Volgend artikelBroodnodige thuisoverwinning SV Schalkhaar tegen DIO’30
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!