Go Ahead Eagles heeft de topper tegen De Graafschap met 1-2 verloren. In de Adelaarshorst was de sterk gewijzigde ploeg van Jack de Gier in de eerste helft de baas. Echter stond het na een uur op een kansloze achterstand die in een tumultueuze slotfase net niet weggepoetst werd.

Zonder de geblesseerden Corboz Veldmate en de geschorste Mertens begon Go Ahead Eagles gretig aan het duel. Een uitverkocht stadion ging onmiddellijk achter de ploeg staan waardoor een heerlijk middagje leek te volgen. Het gretige begin werd na negen minuten al de grond in geboord. Seuntjens dook bij de eerste paal voor Joran Swart op waardoor hij een voorzet kon binnen tikken. Bij die tegengoal ging ook Brito niet vrijuit. Hij had al lang druk kunnen zetten op degene die de voorzet gaf maar Brito liet dit na.

Go Ahead Eagles werd gaandeweg de eerste helft sterker. Van der Pavert moest van bal op de doellijn keren na een goede actie van Rabillad en even later was Lieftink met een kopbal dichtbij na een goede hoekschop.

Er volgde nog eens zeven hoekschoppen en kansen tegen kreeg Go Ahead Eagles niet. Maar de ploeg keek na 45 goede minuten tegen een 0-1 achterstand aan.

Vol goede moed begon de thuisploeg aan het tweede bedrijf. Ondanks dat ook vaste kracht Sam Beukema het strijdtoneel had moeten verlaten. De goede moed verdween na vijf minuten toen Joran Swart, al dan niet met een overtreding, van de bal werd gezet en Van den Boomen vrij voor Verhulst de 0-2 kon binnen schuiven.

De wedstrijd was daarna gespeeld en dat zag je aan alle spelers op het veld. Tot Maarten Pouwels vier minuten voor tijd de aansluitingstreffer produceerde. In de vijf minuten extra tijd kreeg de ploeg van de Gier nog een dot van een kans. Van Iperen zag zijn inzet echter centimeters aan de verkeerde kant van de paal voorbij gaan.

Al met al een aardige wedstrijd van Go Ahead Eagles dat drie en na de rust zelfs vier kernspelers moest missen. Maar met de 1-2 nederlaag uiteraard niet goed zou kunnen leven.