Zaterdagmiddag 15:00 uur is de aftrap van de wedstrijd Helios – AZC, vanwege de feestavond van trainer Harry Decheiver voor zijn 50e verjaardag zondag 8 maart (en wellicht vanwege de kraker in de Keuken Kampioen divisie Go Ahead Eagles – De Graafschap). Het is een voorproefje voor Helios, dat vanaf volgend seizoen op de zaterdag gaat voetballen.

AZC startte furieus. In de 4de minuut ligt de bal al op de stip, de bal ging binnen de beruchte lijnen tegen de hand van een Helios-speler. De bal werd gedecideerd laag onderin de hoek geschoten, waardoor de Helios-keeper er net niet bij kan, 0-1. 7 minuten later verdubbelt AZC de voorsprong. Via een prachtige diepte pass richting de AZC-spits, passeert hij te gemakkelijk een aantal Helios-spelers in het 16-meter gebied en tikt met een onvervalst puntertje de bal net door de benen van de uitkomende keeper, 0-2.

Door balverlies van AZC op het middenveld wordt na een snelle combinatie een pass naar voren gegeven en na een overtreding van een AZC-er krijgt Helios een vrije trap aan de linkerkant op zo’n 20 meter van het goal. Met een lage schuiver van Kursad Yilmaz langs de muur wordt de keeper gepasseerd in de korte hoek, 1-2. AZC pakt de draad weer op, maar balverlies van AZC leidt in de 31ste minuut tot een goed uitgevoerde counter tussen Djeremy Waslander en Bjorn Groot Hulze, zijn voorzet kwam voor de voeten van de mooi meegekomen Iljen Bruinsma en die scoort voor Helios de gelijkmaker, 2-2.

In de minuut na de gelijkmaker komt AZC alweer op voorsprong, weer een goede pass van achteruit richting de spits van AZC die de bal schitterend controleert en van 25 meter, buiten bereik van de keeper, verwoestend uithaalt, 2-3. Tot aan de rust heeft AZC nog een aantal goede mogelijkheden om verder uit te lopen op Helios, maar in de 43ste minuut komt Helios toch nog langszij. Via een pass door het midden en het daarop volgende duel om de bal krijgt Helios net buiten het strafschopgebied weer een vrije trap, recht voor de goal. Met een fraaie bal in de linkerkruising door Kursad Yilmaz wordt het 3-3. Het publiek is na de 1e helft de winnaar.

De 2e helft begint rommelig, met weer een aantal keren balverlies van AZC-spelers op het middenveld. Omdat er op dat moment teveel spelers over de bal heen zijn. krijgt Helios vanuit de snelle omschakeling twee goede kansen. De inzetten, van Djeremy Waslander en Bjorn Groot Hulze, gaan net over.

Beide ploegen gaan vol voor de winst en daardoor blijft het spannend tot het eind. Ook de ingevallen Glenn Alberts, na zes wedstrijden weer aanwezig, krijgt na een mooie combinatie een grote kans. In plaats van zelf af te werken, geeft hij een breedtepass die niet aankomt. De wedstrijd eindigt gelijk aan de ruststand, 3-3, en gezien de hele wedstrijd is het een terechte puntendeling.