Go Ahead Eagles heeft een goed vervolg gegeven aan het gelijkspel bij NAC. In de eigen Adelaarshorst won de ploeg van Jack de Gier met 3-1 van rode lantaarndrager FC Dordrecht.

In de eerste helft was er weinig te genieten in het koude stadion. De meeste supporters hadden zich voornamelijk verstopt onder de warme muts of achter een warme sjaal. Reden tot juichen was er nauwelijks. Na zeven minuten was Jeroen Veldmate gevaarlijk met een kopbal. Even later schoot Abreau net naast en ook Lieftink was namens de thuisploeg wederom gevaarlijk met een kopbal.

Na het eerste kwartier duurde het een half uur alvorens er weer iets te beleven was aan de Vetkampstraat. Die gevaarlijke momenten kwamen van de Schapenkoppen. Een kopbal van spits Marques ging centimeters voorlangs en Sam Beukema zag een bal via zijn hak bijna in eigen doel belandden. Het leverde de ploeg van de Gier een striemend fluitconcert op bij het rustsignaal.

In de tweede helft was er voor de beide doelen meer te beleven. En mede daardoor werd het leuker om naar de wedstrijd te kijken. Antoine Rabillard brak tien minuten na de rust de ban. Hij schoot de 1-0 keurig achter doelman Stoskovic.

Twee minuten later had Dordrecht met tien man kunnen staan toen Abreau de doorgebroken Rabillard tegen de grond werkte. Scheidsrechter Bakx bleek coulant deze avond en gaf slechts geel. De daaropvolgende vrijetrap werd door Veldmate keihard op het aluminium geschoten.

Het duurde tot tien minuten voor tijd totdat Go Ahead Eagles de wedstrijd in het slot leek te gooien. Jenthe Mertens wist gepruts van Dordrecht af te straffen met een harde schuiver in de korte hoek.

Een wereldgoal van Schuurman zorgde echter voor zeven minuten spanning in de Adelaarshorst. Go Ahead Eagles moest in die fase achteruit en speelde met samengeknepen billen. Een kopbal van de bezoekers werd net voorlangs gekopt waardoor de ploeg van Jack de Gier ontsnapte aan de gelijkmaker.

In de extra tijd van de wedstrijd wist invaller Edqvist zich te onderscheiden. De buitenspeler was de afmaker van een snelle counter. Daardoor kwam de eindstand op 3-1 te staan en zet Go Ahead Eagles de ongeslagen reeks voort.