Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbalgerelateerde vragen voor. Deze eerste editie vroegen we Mitchel de Groot, hoofdtrainer van VV IJsselstreek, het trainingsjack van het lijf.

Naam: Mitchel de Groot

Leeftijd:
30 jaar

Woonplaats:
Deventer

Relatie:
Ja, samenwonend met vriendin Sureya en zoontje Lennox

Huidge club:
VV IJsselstreek

Historie als voetballer:
Ik ben als 5-jarig jongetje begonnen bij VV IJsselstreek en na twee seizoenen de overstap gemaakt naar SV Voorwaarts waar ik de gehele opleiding heb doorlopen. Uiteindelijk de laatste 3 seizoenen in de jeugd van SV Schalkhaar. Als senior heb ik voornamelijk in lagere standaardelftallen gespeeld bij SV Terwolde en DVV Sallandia

Historie als trainer: Momentele ben ik bezig aan mijn tweede seizoen als hoofdtrainer. Vorig seizoen heb ik samen met Jeroen Makel DVV Sallandia onder mijn hoede gehad. In de jaren daarvoor was ik al trainer van de JO-17 en JO-19.

Favoriete formatie: Ik heb niet echt een favoriete formatie. Wij spelen zelf vanuit een aantal spelprincipes, die we eigenlijk in elke formatie kunnen inpassen, maar als ik er toch één moet noemen ga ik voor het 1-3-3-1-3, omdat je tegenstanders hiermee dwingt keuzes te maken.

Beste prestatie als trainer: Dit is mijn tweede seizoen als hoofdtrainer en hoop dit seizoen mijn beste prestatie te kunnen bewerkstelligen, maar de bekerfinale met de B1 (JO-17) van Sallandia was wel erg mooi om mee te maken.

Waarom heb je gekozen voor het trainerschap: Dat is eigenlijk per toeval ontstaan. De voorzitter van Sallandia belde mij met de vraag of ik de JO-17 op me wilde nemen. Deze groep stond te boek als ‘moeilijk’ en herkende mijzelf hier wel in en besloot met de jongens aan de slag te gaan en ze het plezier in het spel te brengen.

Ambities: Ik ben nog een jonge trainer en heb de ambitie om mijn UEFA A diploma uiteindelijk te gaan behalen om vervolgens in de top van het amateurvoetbal te gaan coachen.

Hoe verloopt het huidige seizoen: We zijn bij IJsselstreek uitstekend begonnen aan de competitie. We bezetten momenteel de 2de plaats en hebben nog geen nederlaag geleden. Daarnaast hebben we een uitstekende trainingsopkomst dus dat smaakt zeker naar meer.

Sterkste punten: Mijn sterkste punt is dat ik dicht bij de groep sta, maar er zeker ook boven sta wanneer dit nodig is. Ik ben altijd erg duidelijk en eerlijk in mijn verwachtingen van de groep.

Verbeterpunten: Soms ben ik nog iets te veel speler en verwacht soms te veel van de groep. Het klinkt misschien wat cliché, maar heb erg veel moeite met onrecht in het veld en zal daar wat slimmer mee om moeten gaan.

Doelstelling met huidige club: In samenspraak met de club hebben wij ervoor gekozen om eerst het plezier terug te brengen en weer met een lach en beleving op het trainingsveld staan. Zo ben ik van mening dat je wedstrijden op de trainingsdagen kunt winnen en niet enkel op de zondag.

Kampioen in de competitie: Dat is lastig in te schatten. Wij spelen in de 5de klasse F en merk dat echt iedereen van elkaar kan winnen/verliezen. Ik verwacht dat wij zelf leuk in de top zullen gaan meedraaien met hopelijk nog een toetje na afloop (nacompetitie). Alles daarboven is natuurlijk mooi.

Beste trainer: Ik ben een groot fan van Marcelo Bielsa van Leeds United. Zijn spelopvatting is goed zichtbaar tijdens wedstrijden en hij straalt echt uit een leider te zijn.

Met wie gaan we de volgende Trainerspraat doen: Ik zou graag de volgende Trainerspraat zien met Maikel Jansen of Lorkeers, hoofdtrainer van SC Wesepe.

Vorig artikelHulle passt ‘m door – Joey Reimert
Volgend artikelGo Ahead Eagles na rust voorbij Dordrecht