Het bekeravontuur van Go Ahead Eagles is geëindigd in de halve finale. In de eigen Adelaarshorst werd met 1-2 verloren van PSV. Een vreugde-explosie tien minuten voor de rust bleek van korte duur want even daarna kantelde het duel ruimschoots in het voordeel van de Eindhovenaren.

Met de adrenaline van afgelopen zondag nog in het lijf trokken 10.000 toeschouwers met goed gemoed richting de Adelaarshorst. Eenmaal aangekomen in hun ‘Home of Football’ is het optimisme groot. Nadat het, ongenaakbaar geachte Ajax, was verslagen moet PSV toch ook wel te doen zijn.

En dat scenario leek uit te gaan komen. Na een half uur met her en der een mogelijkheid werd de wedstrijd open gebroken door Cordoba. Het publiek kon op dat moment de reis naar de Kuip al bijna ruiken. Maar het bleek de opmaat voor een fase waarin veel gebeurde en vooral in het nadeel van de thuisploeg. Allereerst scoorde Zahavi uit een strak afgemeten voorzet van Madueke en nog geen minuut later moest Joris Kramer vervroeg naar de kleedkamer nadat Zahavi gewillig de grasmat opzocht nadat hij door Kramer ligt aangetikt werd. De VAR greep in omdat Zahavi doorgebroken bleek te zijn.

Met goede moed en een nieuw strijdplan begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft waarbij dát nieuwe strijdplan al na twee minuten de prullenbak in leek te kunnen. Mauro Junior schoot hard raak maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden omdat Zahavi in de lijn van de bal stond en daarmee Andries Noppert het zicht ontnam.

In het vervolg van de tweede helft kon Go Ahead Eagles slechts tegenhouden. Gezien de zware wedstrijd van zondag, de ondertal situatie een logisch gevolg. Echter had er nog een 10 tegen 10 situatie kunnen ontstaan als de VAR had ingegrepen bij een keiharde tackel van Gutierrez. Die raakte daarbij de enkel van Cordaba fors maar werd zelfs niet bestraft met een gele kaart. Daarna kwamen er voor PSV kansen via Götze (volley net naast), Sangare (inschuiven na een snelle combinatie) en Veerman (schot geblokt). Uiteindelijk kwam de Eindhovense ploeg op voorsprong nadat Veerman vrije doortocht kreeg van Martina, Nauber en uiteindelijk Noppert. De wedstrijd was daarmee eigenlijk gespeeld en PSV had verder uit kunnen lopen want Veerman (Paal) en Madueke (lat) waren nog dichtbij een derde treffer.

De Adelaarshorst leefde in de extra tijd nog op toen Go Ahead Eagles het geluk nog een keer zocht. Maar verder dan wat dreigende situaties rondom het strafschopgebied kwam de ploeg van Kees van Wonderen niet.

Onderstaand de gesprekjes die Salland1 verslaggever Erik van Luttikhuizen had met Kees van Wonderen en Bas Kuipers na afloop van de verloren halve bekerfinale. Deze interviews zijn beschikbaar gesteld vanuit de samenwerking die Deventer Voetbal heeft met streekzender Salland1.

Onze huisfotograaf Henny Meuerink maakte weer een prachtige fotogalerij, onderstaand te bewonderen…