SK Brann is de tegenstander in de tweede voorronde van UEFA Conference League. Dat werd bekend in Nyon waar de UEFA om 14:00 uur startte met de loting van dit bekertoernooi. Go Ahead Eagles speelt de eerste wedstrijd thuis op 25 juli. Op 1 augustus is dan de return in het Brann stadion in Bergen.

86 clubs werden er meegenomen in de loting waarvan de helft ‘geplaatste’ clubs zijn op basis van coëfficiëntpunten behaald door het land van herkomst in het verleden. Go Ahead Eagles lootte als geplaatste club dus SK Brann. 26 juni wordt het duidelijk hoe laat Kowet zal aftrappen in beide duels.

SK Brann
De tegenstander uit Noorwegen eindigde als tweede in de Eliteserien, de Noorse competitie, afgelopen seizoen. Sportsklubben Brann, afgekort SK Brann, kent Bergen als speelstad en is opgericht in 1908. Ze kennen dus een lange geschiedenis in Noorwegen; Hoewel de ploeg slechts driemaal landskampioen is geworden, behoren de rood-witten tot de meest succesvolle clubs in Noorwegen.

Brannstadion
De thuishaven van SK Brann is het ‘Brannstadion’ dat werd gebouwd in 1919. Het stadion ligt 3 kilometer ten zuiden van het stadscentrum aan de voet van de berg Ulriken. In 1961 werd een record geboekt qua aantal toeschouwers toen 24.800 toeschouwers getuige waren van het duel tegen Frederikstad FK. Op dit moment kunnen 16.750 toeschouwers plaatsnemen rondom het natuurgrasveld.

Finale in Polen
Bij winst over twee duels zal Go Ahead Eagles op 27 juli opnieuw de koker in gaan, in de hoop een ticket te bemachtigen voor de poulefase van de Conference League.

Overigens vindt de eindstrijd plaats in Wroclaw. De thuishaven van Śląsk Wrocław herbergt ruim 40.000 plekken en is het derde grootste stadion van Polen. Stadion Wrocław was ook een speelstad voor drie wedstrijden voor het UEFA EURO 2012 dat plaatsvond in Polen en Oekraïne.

Dit artikel is tot stand gekomen vanuit de samenwerking die DeventerVoetbal heeft met de streekzender Salland1.

Vorig artikelTrainer van het jaar 2023/2024 is geworden… MITCHEL DE GROOT
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!