Go Ahead Eagles verlaat het bekertoernooi in de kwartfinale na een 1-4 nederlaag tegen FC Utrecht. Een opleving aan het begin van de tweede helft was te weinig om de Domstedelingen in verlegenheid te brengen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg van Jack de Gier. Alexander Bannink kreeg de bal op een presenteerbladje maar mikte een halve meter te ver naar rechts. Jeroen Zoet kwam daarbij met de schrik vrij omdat hij Bannink helemaal vrij stond.

Na een minuut of twintig nam FC Utrecht het heft in handen. Go Ahead Eagles probeerde in een verkapte 4-4-2 formatie de ruimtes klein te houden maar daarentegen werd de thuisploeg met de rug tegen de muur gedrukt. Gustafson wist acht minuten voor de rust te profiteren. Een van richting veranderde vrijetrap van Maher zorgde nog voor de pauze voor 0-2 waardoor het duel gespeeld leek.

Go Ahead Eagles leek het na de rust anders te willen aanpakken. Daarbij kreeg het met enig fortuin de aansluitingstreffer op het bord. Navratil schoot hard raak en liet Jeroen Zoet kansloos.

De hoop was al snel vervlogen nadat Peterson een snelle aanval doeltreffend wist af te ronden. De wedsrijd was daarmee eigenlijk beslist en dat viel aan het spel te zien. Bahebeck zag Verhulst nog redden op een afstandsschot en Jeroen Veldmate wist Zoet nog aan het werk te zetten met een vrijetrap.

Een kwartier voor het einde wist Peterson nog op schitterende wijze raak te schieten waarmee de 1-4 eindstand op het bord kwam.