Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Erdal Ascipinar.

Ik werd laatst gegrepen door twee prachtfoto’s van onze eigen GA Eagles fotograaf Henny Meyerink. Een klein blond ‘manneke’ aan de hand van onze Franse spits. Een manneke die al juichend het veld op komt en daarna, alleen poserend op het veld, met de armen over elkaar met zijn twinkelende maar uitdagende oogjes en een heerlijke glimlach van hier tot ‘ginter’. Stoer en vol zelfvertrouwen de lens inkijkend. Een echte ‘bazen uitstraling’. Deze beide foto’s zeggen veel over het geluk van een kind. Zo blij en trots dat hij bij de mooiste club van Nederland het veld op mag, samen met hoogstwaarschijnlijk zijn helden, de Kowet spelers. En de club ook nog eens mag supporten van zo dichtbij. Heerlijk voor zo’n kind!  Dit was ook altijd mijn droom. Waarom denkt u dat Rabillard het mooiste doelpunt van het jaar dan heeft gemaakt? Nou? Persoonlijk denk ik dat hij zo onder de indruk was van deze kleine Eagle met zoveel bravoure, dat hij extra gemotiveerd raakte en een pracht omhaal produceerde. Mede door deze wonderschone en belangrijke goal behaalde Kowet de overwinning op een ‘angstgegner’ van de laatste jaren, FC Eindhoven. Bij deze bedankt ik Henny voor deze prachtfoto’s. Door zulke foto’s vergeet je even het gejammer en het gezeik over de kleine alledaagse dingen en ga je wat meer relativeren over het ‘echte’ leven. Dan besef je pas wat echte rijkdom is; de gezondheid en het geluk van je kinderen en je naasten. Ook dank ik deze kleine Eagle voor de inspiratie die hij heeft afgegeven aan velen.

Foto Henny Meyerink

Ik heb ook ontzettend veel zin in onze bekerwedstrijd tegen FC Utrecht aanstaande donderdagavond. Krijg al heel stiekem een déjà vu gevoel bij deze bekerpot. Gaat het avontuur verder of eindigt het in schoonheid? In het bekertoernooi van 2009/2010 schreven we bijna geschiedenis, maar werden we uiteindelijk door Ajax verslagen in de halve finale. Maar wat zette ons klein en dapper Kowet prachtige resultaten neer. Vooral de uitwedstrijden in Almelo en Breda spraken tot de verbeelding. Eredivisionisten Heracles en NAC Breda werden namelijk in eigen huis zeer knap verslagen. En wie herinnert zich niet de bekerwedstrijd tegen Feyenoord in 2011 in onze eigen Adelaarshorst. In principe een strijd van ‘David tegen Goliath’, maar ons Kowet won wel van de favoriet door doelpunten van Joey Suk en ‘good old’ Marnix Kolder. Kowet kreeg langzamerhand terecht als bijnaam ‘cupfighter’ . Al maak ik mij niet teveel illusies tegen een uitgerust en op papier veel sterker FC Utrecht, daar hun wedstrijd i.v.m. het onstuimige weer tegen Ajax terecht werd afgelast. Het was voor ons alleen iets beter geweest als zij een zware wedstrijd in de benen hadden zitten in een beladen pot tegen de landskampioen uit Amsterdam. Maar ja, daar is niks meer aan te doen, storm Ciara was simpelweg Utrecht gezind. Laten we dat maar gemakshalve zeggen.

De tegenstander is de favoriet donderdag, maar het blijft nou eenmaal bekervoetbal. Ons voordeel is dat we spelen in onze eigen Adelaarshorst, waar het soms kan spoken. Ook gelden er andere regels in het bekervoetbal, vele voorbeelden hebben we gezien de afgelopen jaren. Laat ons dan maar lekker vanuit een underdog positie de strijd aangaan, geen enkel probleem mee. Donderdagavond gaan we met z’n allen ons team hopelijk naar de overwinning schreeuwen. ‘De Horst’ zal lekker vol zitten en ouderwets gaan kolken. Ook is het uitvak compleet uitverkocht, zoals het ook hoort!

En als het dan toch gebeurt, dat we straks de halve finale halen, dan zal ik met heel veel plezier terugdenken aan dat kleine blonde ‘manneke’ met z’n armpjes over elkaar en die uitdagende stoere blik. Wat gun ik hem ook dat plezier en geluk van zo’n mooie overwinning. Een overwinning waar we heel lang nog van zullen genieten. Op naar donderdag met z’n allen.

Foto Henny Meyerink

Maar wat nog veel belangrijker is, is de gezondheid van onze naasten. Voor mijn moeder is een chemo-stop ingesteld  i.v.m. teveel aan bijwerkingen i.p.v. het beoogde resultaat, maar wij geven niet op! Strijd gaat door!

Met onze Henne gaat het ook stap voor stap steeds beter, hoor via zijn vriendin en familie dat het gelukkig de goede kant op gaat. Zijn revalidatieproces wordt goed in de gaten gehouden. Dit mede ook door jullie steun, door bijvoorbeeld de vele mooie berichten op sociale media, het eren in het stadion, vlaggen maken met zijn naam erop, enz…. Het geeft Henne extra kracht, hij krijgt dan ook steeds meer mee.

Tot slot wil ik jullie nog mededelen dat wij met een klein groepje zaterdag naar onze zieke kameraad en fanatiek supporter Henne gaan om hem en zijn familie een hart onder de riem te steken door een mooi cadeau te overhandigen wat mede mogelijk is gemaakt door de supporters op vak 19!

#KeepFightingHenne