Zondagmiddag was AZ in Deventer een maatje te groot tegen een Go Ahead Eagles wat meer worstelde met zichzelf dan met de tegenstander uit Alkmaar. Daarmee beleefde AZ een eenvoudige middag in Deventer en won het afgetekend met 0-3.

“Het was niet genoeg, we moeten laten zien wie we zijn en daarbij mag er best wat fout gaan, maar wel vanuit bravoure en overtuiging en dat miste ik vandaag”, aldus René Hake.

Tonen dat het een incident was
De Eagles-trainer maakt zich geen zorgen: “Maar het is wel een feit, dit hebben we dit seizoen niet vaak gezien en daar moeten we mee aan de slag en de komende wedstrijden moeten we tonen dat dit een incident was.” De trainer was dus verre van tevreden, zo ook het publiek dat teleurgesteld toekeek hoe hun team zich eigenlijk eenvoudig liet aftroeven.

Eén van de twee aderlatingen voor Go Ahead Eagles al vroeg in het duel tegen AZ, Willum Willumsson verlaat geblesseerd het strijdtoneel.
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Eenvoudig
Want AZ won bijna ieder individueel duel, pikte de tweede bal veelal op en als de thuisploeg dan de bal wel in het bezit kreeg, gaf men het speeltuig veelal eenvoudig weer terug aan de elf van Maarten Martens. Van Bommel was tweemaal heel dichtbij de openingstreffer, maar de anders zo betrouwbare sluitpost De Lange leidde eigenhandig de 0-1 in.

Stijlvolle invaller Soren Tengstedt
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Niet doortastend
Bij een bal achter de defensie kwam de goalie wel uit, maar niet doortastend genoeg waarna Sadiq eenvoudig voor de 0-1 kon aantekenen. Dat was vlak na het moment dat de rood-gele ploeg zich voor het eerst meldde binnen de 16 van AZ sluitpost Ryan. In de extra tijd van de eerste helft sloeg Mijnans ook nog eens genadeloos toe voor de 0-2.

Sven Mijnans viert de 0-2 met Ruben van Bommel en Dani de Wit.
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Tanden laten zien
René Hake pepte zijn team op in de rust om uiteindelijk voor een vermakelijk kwartier te zorgen. Eindelijk lieten de Eagles hun tanden zien met de goed invallende Victor Edvardsen. Zijn eerste kans werd gekeerd op de lijn door De Wit. Zijn tweede kan was een grote na gepruts in de Alkmaarse verdediging, echter de snel uitkomende Ryan blokkeerde tijdig de inzet van de pezige Zweed.

Krachtige kopbal van invaller Victor Edvardsen
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Achter de tegenstander aan hollen
Het publiek ging wat meer achter de ploeg staan die daar ook aanleiding toe gaf, echter ging de storm te snel weer liggen, mede omdat AZ het duel weer ‘dood’ maakte door het tempo er uit te halen en aansluitend de veelvuldig bewegende mensen te bedienen waardoor Kowet weer achter de tegenstander aan moest hollen.

Er gaat altijd dreiging uit van Oliver Edvardsen
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Krult de bal in de winkelhaak
De net ingevallen Van Brederode krijgt dan net even teveel ruimte en krult de bal in de winkelhaak waardoor na 77 minuten de wedstrijd definitief klaar is. Oliver Edvardsen test dan Ryan nog in de korte hoek en scoorde niet veel later vanuit buitenspelpositie, maar alles was onvoldoende om AZ nerveus te maken. Zij waren druk bezig om topschutter Pavlidis nog een treffer te gunnen.

Myron van Brederode is Bobby Adekanye kwijt.
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Knikt en knakt
Die kwam er bijna nadat hij wegspurtte achter de defensie van de Eagles, echter stond het aluminium de 29ste seizoentreffer van de Griek in de weg. Willumsson, die in de 13e minuut uitviel met een ogenschijnlijke liesblessure, wordt maandag verder onderzocht. Mee in de auto naar de specialist gaat ook Mats Deijl die in de 23ste minuut het strijdtoneel moest verlaten: “Bij het lopen ‘knikt en knakt’ de knie, morgen een CT scan om te kijken wat er exact aan de hand is”, aldus de rechtsachter na afloop.

Mathew Ryan plukt stijlvol voordat Joris Kramer gevaarlijk kan worden.
Fot: Henny Meyerink/BSR Agency

Verzekerd van de play-offs
Aan het einde van het duel konden de Go Ahead Eagles fans nog wel juichen, doordat Heerenveen punten had verspeeld in de strijd om een plek in de play-offs. GA Eagles is verzekerd van het spelen in die na-competitie omdat de Friezen verloren van Vitesse. Als de stand blijft zoals die nu is, zal de Deventer ploeg op 23 mei in Nijmegen strijden tegen NEC in de halve finale.

Vreugde na afloop door het behalen van de play-offs
Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Interviews met Edvardsen, Everink en Hake
Onderstaand de gesprekken met Victor Edvardsen die zich uitspreekt over zijn seizoen en de transferperikelen rondom zijn persoontje. Ook de Deventenaar Luca Everink komt aan het woord en toont zich een koele kikker. Tenslotte trainer René Hake die zag wat er misging en rekent op herstel volgende week zondag in Volendam.

Deze interviews zijn van streekzender Salland1 waarmee Deventer Voetbal een samenwerkingsverband kent.

Vorig artikelSallandia verzekerd van belangrijke tweede plek
Volgend artikelSV Schalkhaar wint overtuigend van DCS Zevenaar
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!