Afgelopen zaterdagavond waren alle ingrediënten voor een ouderwetse voetbalavond aanwezig aan de Vetkampstraat: goed voetbalweer, een zee van kunstlicht, uitverkocht huis, geweldige sfeeractie met vuurwerk vooraf en een tegenstander die in de hoek zit waar de klappen vallen. Echter had Kowet de grootst mogelijke moeite om kansen te creëren. Dat het uiteindelijk 3-0 werd, was een opluchting.

Het eerste kwartier was fris, met een overijverige Baeten in de spits en Deijl die enkele keren de achterlijn haalde was het team van Hake dreigend. Echter daarna zakte het mee in het tempo wat Excelsior bepaalde.

Joris Kramer heerst over in de lucht – Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Een kans voor Oliver Edvardsen die pardoes een bal voor zich zag opduiken en deze naast kopte, dat was het enige wapenfeit van die openingsfase. Excelsior temporiseerde, kende veel balbezit, maar deed daar eigenlijk weinig mee. Strak en gedisciplineerd geformeerd met heel veel kleine overtredingen, dat was kenmerkend voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen.

Willum Thor Willumsson stuift langs Julian Baas – Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Enkele minuten voor de thee viel de openingstreffer uit de lucht, letterlijk misschien wel. Adekanye probeerde een afstandsschot, echter werd deze gekraakt. De bal viel ‘dood’, precies voor de vrijstaande Willumsson die uitermate koel de bal binnen prikte. Direct na de thee geen vlammend Kowet, maar een serieuze kans voor Goudmijn, maar de attente Kuipers voorkwam de gelijkmaker.

Bobby Adekanye of Go Ahead Eagles en Couhaib Driouech strijden voor balbezit – Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Het spelbeeld was enigszins veranderd, omdat Hake opdracht had gegeven aan Blomme en Linthorst meer druk vooruit te geven. Dat zorgde er voor dat het speelveld nog kleiner werd, maar het vele balverlies van de eerste helft wel werd gecompenseerd. Vanuit een corner weet Kuipers enkele minuten later de bal op het doel te krijgen, maar doelman Van Gassel pareerde met zijn knie waarna het speeltuig via de onderkant van de lat terug het veld in kwam.

De rook van de sfeerfakkels zakte tussen de tribunes – Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Nadat het spel stilgelegd werd vanwege rookoverlast van de door de supporters afgestoken sfeerfakkels was de Deventerformatie weer de gelukkigste. Weer een dood spelmoment wat voor een treffer moest zorgen; Edvardsen slingerde de bal de 16 in waar Van Gassel slordig was en Nauber dat afstrafte voor de 2-0. Plots wierp de rood-gele formatie de schroom van zich af en begon zowaar frivool te spelen en daarmee het publiek trakteren op leuk voetbal.

Gerrit Nauber viert zijn treffer – Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Adekanye en Willumsson vonden elkaar goed, echter Edvardsen miste de uitgelezen kans kort na de 2-0. Dankzij de frisheid van diverse invallers viel ook de 3-0 nog; Breum zorgde voor veel dreiging en afleiding, Kuipers die diep ging en de bal goed controleerde en achter zich Linthorst hoorde schreeuwen. De bal kwam op maat en Linthorst schoof de bal hard in de verre hoek.

Evert Linthorst dankt Bas Kuipers voor zijn assist – Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Een overwinning op een taaie tegenstander waarbij Hake wel wat positiviteit eiste van de pers, echter niet kon ontkennen dat het gemis van Rommens tegen zo’n taaie tegenstander zich bijna laat gelden. Aanstaande donderdag wacht het uitduel in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax, mogelijk krijgt de Deventerploeg daar iets meer ruimte…

De winst wordt gevierd voor de B-Side – Foto: Henny Meyerink/BSR Agency

Onderstaand de samenvatting van het zaterdagavond gespeelde duel, evenals interviews met Jeffrey de Lange die voor de tiende keer de nul hield, Evert Linthorst die dolgelukkig was met zijn eerste treffer en trainer René Hake die eigenlijk de voorassist had op die derde treffer. Deze interviews en samenvatting komen tot stand via de samenwerking die Deventer Voetbal heeft met streekzender Salland1.

De samenvatting van Go Ahead Eagles vanuit het sportprogramma Salland Sport dat alle Go Ahead Eagles wedstrijden live verslaat.
Vorig artikelRuime overwinning voor SV Twello tegen Sportclub Brummen
Volgend artikelAndere opzet iClean voorbereidingstoernooi SV Schalkhaar
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!