Een hard werkend Twello heeft een 4-0 overwinning behaald op Brummen. Geflatteerd? Daar waren de meningen verdeeld over.

Vanaf het begin zette de thuisclub hoge druk. De verdediging van de gasten wist er geen raad mee. Een verdediger kon de bal alleen nog terugspelen op doelman Jordy van der Pijl die de bal volledig miste en de 1-0 stond super snel op het scorebord. Gedurende de hele eerste helft was SV Twello de bovenliggende partij.

Ondanks het feit dat zowel Twello als Brummen een aantal spelers misten, wist de thuisploeg hier veel beter mee om te gaan. Zij combineerden bij vlagen goed. Er was een hoge balcirculatie en daardoor kwam Brummen er niet aan te pas. In de 15de minuut werd een schot van Luc Nieuwenhuis  knap door keeper Jordy van der Pijl uit het doel geranseld. De minuten daarna verscheen Maarten Lutje Beerenbroek twee maal voor de doelman van Brummen, maar beide malen schoot hij tegen de keeper op.

Na een half uur spelen een mooie aanval van de thuisclub. De bal kwam bij Jan Stol die verwoestend uithaalde vanaf de 16 meterlijn. Zijn schot deed het net bollen zoals Henk Tiemens altijd zo treffend zegt. Kansloos was keeper Jordy van der Pijl: 2-0.

Pas in de 37ste minuut het eerste schot tussen de palen van de gasten. Keeper Steven Koopmans had er niet veel moeite mee. Op slag van rust scoorde Luc Nieuwenhuis 3-0 en daar was niets tegenin te brengen.

Ruststand 3-0 en dat was volkomen terecht.

Na de rust probeerde Brummen de bakens te verzetten, maar de verdediging van de thuisclub gaf niets weg en al spoedig nam SV Twello de touwtjes weer in handen. In de 56ste minuut een sublieme pass van Maarten Lutje Beerenbroek op Ryan van der Burg en de 4-0 verscheen op het scorebord.

Daarna werd de wedstrijd steeds rommeliger. Kleine irritaties ontstonden. Twello hoefde niet meer zo nodig en bij de gasten zat er deze middag gewoon niet meer in. Rico van Ginkel probeerde van grote afstand keeper Steven Koopmans te verrassen, maar zag zijn schot ver naast gaan en Nicky Eekhuis kopte een prima genomen vrije trap van Tristan Roeterd een meter naast het doel. Pal voor het einde dacht Pim Elbers nog te scoren. Keeper Jordy van der Pijl was al verslagen, maar een verdediger kwam hem op de doellijn te hulp.

Na iets tijd te hebben bijgetrokken, floot scheidsechter Erik Maat uit Harderwijk af. Eindstand 4-0 en daar was de thuisploeg zeer tevreden mee.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. ESA uit Arnhem komt op bezoek. Zij hebben na de winterstop veel punten behaald. Twello zal goed bij de les moeten zijn. Aanvang 14.00 uur.