Afgelopen weekend sloten de amateurs hun competities af. Voor velen was het een dag van afscheid, voor enkelen was het nog belangrijk richting de play-offs. Wouter Hulsegge zet de feiten op een rij…

Nu de reguliere competitie is afgelopen mogen enkele Deventer ploegen zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Eén ploeg strijd nog voor lijfsbehoud en de overige ploegen spelen voor promotie via deze play-offs. De KNVB heeft dit seizoen gekozen voor een kort traject, dat betekend dat er slechts één wedstrijd wordt gespeeld. Geen uit- en thuisduels dus, de winnaar van dat duel schuift dan door naar de volgende ronde. De finale is ook over één duel en zal gespeeld worden op neutraal terrein.

ZATERDAGVOETBAL

Helios eindigde als 3e in de 4e Klasse E en mag daarom meespelen om promotie naar de 3e klasse. Tegenstander is vv Daarlerveen, wat tot op de laatste speeldag nog mee deed om het kampioenschap in 4F. Dit zal een zeer geduchte en nieuwe tegenstander zijn voor Helios dat op 11 juni het thuisvoordeel kent.

Mocht Helios winnen van Daarlerveen, dan moet het in de halve finale spelen bij FC Berghuizen om een plek in de finale af te dwingen.

ZONDAGVOETBAL

Wijhe ’92 eindigde in hun 2e Klasse J uiteindelijk als 12e door niet meer te winnen sinds 24 april. In de poule waar NEO kampioen werd en Schalkhaar als 5e eindigde, werd Wijhe derde van onderen. Daardoor krijgt het een ‘herkansing’ in de play-offs.

Tegenstander is MVV ’29 dat als derde eindigde na een geweldige eindsprint na hun laatste nederlaag op 3 april. De ploeg uit Harbrinkhoek komt naar Wijhe toe aanstaande zondag.

Als Wijhe wint, dan volgt de halve finale finale bij Reutum of Warnsveldse Boys, om van daaruit de finale te kunnen behalen.

Activia zal moeten knokken voor lijfsbehoud in de 3e Klasse, ze eindigden daarin op een 13e plek afgelopen seizoen. In de eerste ronde zullen ze de strijd aan moeten gaan met SV Raalte die op hun beurt willen promoveren uit de 4e Klasse. Raalte eindigde op de laatste speeldag uiteindelijk op een 6e plaats in de 4e klasse G en de ploeg van trainer Richard van Dellen zal alle zeilen moeten bij zetten om in de 3e klasse te blijven.

Mocht Activia zondag winnen van Raalte, spelen ze in de halve finale bij Klarenbeek om een finaleduel af te dwingen tegen Enter of Beekbergen.

IJsselstreek speelt voor promotie naar de 3e klasse een uitwedstrijd tegen de winnaar van de 2e periode uit de 4e klasse D: Angerlo vooruit. Deze tegenstander zou, op papier, te doen moeten zijn voor de ‘Tricolores’ uit Deventer. Angelo beleefde namelijk een zeer slechte 3e periode en de ploeg van Mitchel de Groot kan hun sterke eindsprint wellicht voortzetten in deze play-offs.

Mocht IJsselstreek winnen, dan spelen ze de halve finale in Huissen tegen Jonge Kracht. Een eventuele finale kent dan als tegenstander de winnaar van Rheden tegen GSV.

DAVO en Go-Ahead zijn aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde, een echte ouderwetse Rielerenk-derby staat op de stapel voor de strijd om of in de 4e klasse te blijven of te promoveren naar de 4e klasse.

Davo kent dan het thuisvoordeel tegen buurman Go-Ahead; De thuisclub beleefde een zeer zwaar seizoen met een zeer krappe selectie zal alles in de strijd moeten gooien om lijfsbehoud te behouden. Go-Ahead kende een superstart door de 1e periode te pakken zal met de jonge gretige selectie er zal alles aan doen om te promoveren naar de 4e Klasse.

Davo of Go-Ahead speelt dan direct de finale, op neutraal terrein, tegen nummer 11 uit 4G: Hoonhorst.

sv Terwolde pakte de 3e periode in de 5e Klasse en mag daardoor meestrijden om promotie. In de eerste ronde reist het af naar Zutphen om tegen De Hoven uit te komen. Helaas geen thuisduel, want Terwolde verloor niets op de eigen ‘Woldermarck’.

Tegenstander De Hoven kende een bijzonder wisselvallig seizoen in hun 4e klasse F. Ze verloren hun eigen duel op de laatste speeldag, en hadden extra pech door hun de zeer ongunstige uitslagen. Hierdoor moeten ze middels de play-offs een langer verblijf in de 4e klasse veilig stellen.

Mocht Terwolde zegevieren in Zutphen, dan wacht direct de finale. De winnaar van Vragender vs. ZZC ’20 zal dan mede strijden om een plek in de 4e Klasse.