Afgelopen weekend sneuvelden in de eerste ronde Helios en Go-Ahead. Midweeks, vanuit de tweede ronde, kwam daar Wijhe bij, terwijl Activia een finaleplaats afdwong waarbij het prolongatie kan afdwingen.

Afgelopen zondag werd de eerste ronde gespeeld; Helios verloor en kan de promotiedromen voor een jaartje in de kast parkeren. Ook IJsselstreek zag hun wens uiteenspatten, want er werd verloren bij Angerlo Vooruit. Tenslotte moest Go-Ahead zijn meerdere erkennen in DAVO.

Woensdagavond was er voor enkele clubs een tussenronde: Wijhe ging daarin met 5-1 kansloos onderuit bij Reutum en daarmee is degradatie naar de 3e klasse een feit. Activia blijft wel in de race na een prachtige comeback in Klarenbeek en kan zondag prolongatie afdwingen.

Zondag de finales volgen: DAVO, Activia én Terwolde zijn live te volgen via Salland Sport van Salland1. Hoe, wat en waar luisteren, check de frequenties en linkjes HIER.

Check de details, verzameld door Wouter Hulsegge.

Activia won afgelopen weekend, in de eerste ronde, op eigen terrein van SV Raalte en versloeg op woensdagavond Klarenbeek. Eenvoudig ging dat niet voor Activia, dat een 2-2 achterstand moest wegwerken en dat uiteindelijk met glans deed. Door de 2-3 zege speelt Activia zondag de finale tegen Beekbergen dat derde werd in de 4e Klasse waar Klarenbeek net naast de titel greep. Wil Activia volgend jaar nog 3e Klasse spelen zal die finale gewonnen moeten worden, anders is het stuivertje wisselen met tegenstander Beekbergen.

DAVO won zondag de Rielerenk-derby tegen Go-Ahead met 1-0 en mag komende zondag de finale van de play-offs spelen. Dit is op neutraal terrein; de v.v. Lettele zal gastheer zijn van dit beslissende duel tussen v.v. Hoonhorst en d.v.v DAVO, aanvang 14:00 uur.
Wint Davo die wedstrijd, dan blijft het in de 4e klasse. Bij een nederlaag tegen de poulegenoot Hoonhorst, volgt degradatie naar de 5e klasse. Hoonhorst was overigens dit seizoen al twee keer te sterk in de competitie als tegenstander van DAVO. 

Terwolde wist zich afgelopen weekend sterk terug te knokken na een 2-0 achterstand in Zutphen. Uiteindelijk werd er gewonnen van De Hoven en mogen ze zich op gaan maken voor de finale. Deze wordt afgewerkt op het terrein van s.v.b.v. Barchem met als tegenstander K.S.V. Vragender. Vragender is voor Terwolde een onbekende tegenstander, ze eindigden op een 12e stek in de 4e Klasse C en in de halve finale versloegen ze met 4-2 Z.Z.C. wat uitkomt in de 5e Klasse. Zondag die finale waarbij Terwolde bij winst promoveert naar de 4e Klasse, ze trappen af om 14:00 uur in Barchem.

PROGRAMMA

Programma finales komende zondag:
Zondag 19-06-2022 Activia vs. Beekbergen aanvang 14:00 uur in Loenen.
Zondag 19-06-2022 Hoonhorst vs. DAVO aanvang 14:00 uur in Lettele
Zondag 19-06-2022 Terwolde vs. Vragender aanvang 14:00 uur in Barchem

Vorig artikelSpelerscarrousel, wie speelt waar komend seizoen?
Volgend artikelTerwolde verliest finale nacompetitie van KSV