Vanmiddag is de selectie van SV Terwolde met supporters afgereisd naar het neutrale veld van SVBV Barchem voor het spelen van de finale in de nacompetitie tegen vierdeklasser KSV uit Vragender. Vele Terwoldse supporters kwamen naar Barchem om de blauw witten aan te moedigen. Iedereen was zeer goed gemutst en de sfeer zat er dan ook al vroeg in bij de Terwoldenaren waarbij het duidelijk was te merken dat men er het volste vertrouwen in had dat het team van Terwolde het zou gaan redden na de spectaculaire 2-3 overwinning tegen de Hoven in de 1e ronde.

Bij het betreden van het veld door de spelers zorgden de supporters voor veel blauw witte rook en het ook was er weer het nodige vuurwerk. Gelijk in de 5de minuut was er al een gevaarlijke corner voor de tegenstander die door de wind indraaide en nog maar net weggewerkt kon worden door de Terwoldse defensie. In de 20ste minuut kwam er voor Terwolde over de linkerzijde via Sem Gerritsen een aanval waarbij de voorzet door Max van Gerrevink werd ingekopt: hierbij werd er door de tegenstander hands gemaakt wat resulteerde in een penalty voor Terwolde die door Max van Gerrevink strak onderin de linker hoek van het doel werd geschoten, stand 1–0.

Terwolde had in de verdere eerste helft dan ook iets meer overwicht en creëerde daarbij ook wel de de nodige kansen die echter allemaal op niets uitliepen. KSV probeerde daarbij telkens om via de lange bal een opening te creëren wat hen eveneens niet lukte. Ruststand 1-0.

Na de rust begon Terwolde vastberaden aan de tweede helft om de 1-0 voorsprong vast te houden en wellicht nog een keertje te gaan scoren. De tegenstander werd vastgezet en lange ballen waren allemaal voor de verdediging van Terwolde. Enkele mogelijkheden werden er gecreëerd zonder tot echt gevaarlijke kansen te komen. De grootste kans ontstond toen een voorzet van Mitchell van Voorst van richting werd veranderd en de zeer goede keeper van KSV bijna verraste bij de tweede paal. Met een katachtige reflex werd de bal nog net overgetikt.

In de 65ste minuut ging het echter mis voor Terwolde. Een voorzet vanaf de linkerkant werd niet weggekopt maar geschampt en kwam precies bij de spits van KSV bij de 2de paal terecht die dankbaar gebruik maakte van deze “assist’ en de 1-1 op het scorebord liet verschijnen. Vier minuten later was er alweer een kans voor Terwolde door een vrije trap op 10 meter buiten de zestien van Swen van Voorst. Hij legde de bal achter de verdediging op het hoofd van Max van Gerrevink die de bal met een stuit op goal kopte, maar ook deze bal werd door de keeper goed gepakt.

Kort daarna een korte corner waarbij Max van Gerrevink de bal bij de 2de paal op 5 meter van de goal neerlegt op de inkomende en volledig vrij staande Jurien Kamphuis die echter de bal via een stuit op de bovenkant van de lat schiet: dit had de 2-1 voorsprong moeten zijn voor Terwolde. In de 80ste minuut werd er door Terwolde balverlies geleden bij het inspelen van buitenspeler Sem Gerritsen. De verdediger van KSV schiet de bal blind naar voren, maar deze valt precies diagonaal achter de verdediging van Terwolde in de loop van de spits van KSV die alleen voor doelman Thijs van Broekhuizen geen fout maakt om de 1-2 te scoren.

Daarna gaat Terwolde alles of niets spelen en komen er nog wat mogelijkheden maar het middenveld, verdediging en keeper van KSV houden de boel goed dicht. Kort voor tijd volgt er nog een counter van KSV die wederom door niet handig verdedigen van SV Terwolde wordt omgezet tot de 1-3 voor KSV. Direct daarna volgt het eindsignaal van de wedstrijd en handhaaft KSV zich in de 4e klasse. Helaas geen promotie naar de 4de klasse voor Terwolde. We waren er dichtbij maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn. Namens de selectie willen we alle supporters bedanken voor de aanwezigheid en steun tijdens de wedstrijden in de nacompetitie.

Wel kunnen we enorm trots zijn op de prestaties van dit seizoen. Met 9 thuisoverwinningen ongeslagen gebleven in Terwolde, 59 doelpunten gemaakt in 18 wedstrijden, karakter en strijdlust van de ploeg bij achterstand in verschillende wedstrijden en de progressie van het individu en team. Komend seizoen weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen in de 5e klasse waarbij we de ervaringen van dit seizoen meenemen en de stijgende lijn verder willen uitbouwen.

Aanstaande zaterdag 25 juni de afsluiting van het seizoen voor de selectie van SV Terwolde dat om 19.00 uur de traditionele 1e oefenwedstrijd van eredivisionist Go Ahead Eagles gaat spelen op het geweldige hoofdveld van ons SV Terwolde (Klein Milanello). Alle voetballiefhebbers uit Deventer en omstreken zijn van harte welkom om deze wedstrijden te komen kijken.