Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Roy Beumer.

Het is nu echt komkommertijd. Als je de homepage van deze website bekijkt dan zie je twee columns bij de laatste drie berichten. Vooral het amateurvoetbal ligt op zijn gat. Er zijn nog een paar teams die doortrainen of eerdaags hun laatste training hebben. Dan is het zomerstop. Zomerstop na een competitie die abrupt geëindigd is en waar er gelukkig met ABS en IJsselstreek nog wat lokale promovendi te noemen zijn. Ik gun het trainers Hans van der Hoop en Mitchel de Groot van harte en namens Deventervoetbal ook via deze weg van harte gefeliciteerd!

Bij Go Ahead Eagles is het ook rustig. De nieuwe jeugdteams trainen één a twee keer in de week op de velden van SV Twello. Vaker mag niet ivm de corona perikelen. Mijn zoon mag dit seizoen uitkomen in de o21 en liefhebber als ik ben breng ik hem, als het kan, die kant op om zelf de training te aanschouwen. Ouders en anderen mogen niet op het complex komen. Dit leidt tot kolderieke situaties. Het sportpark lijkt tijdens trainingsmomenten op een heuse drive-inn. Een twintigtal auto’s staan voor het hek geparkeerd en ouders kijken vanuit hun auto toe naar hun voetballende kinderen. De o21 nog met aangepaste oefeningen, want 1,5mtr is de eis. Alle andere teams spelen ondertussen weer partij- en positiespellen alsof het nooit anders is geweest.

Vanaf 22 juni mogen BVO’s weer full contact trainen. Het nieuwe eerste elftal van Go Ahead Eagles begint maandag met trainen olv Kees van Wonderen. Samen met zijn nieuwe assistenten Paul Simonis en Jouad Bouffara begint een klein aantal spelers aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Zoals het er nu naar uit ziet is dat inclusief Bradly van Hoeven. Deze buitenspeler stroomde op negenjarige leeftijd de Sparta jeugdopleiding in en wordt komend seizoen gehuurd van de Kasteelclub. Afgelopen seizoen speelde hij in de beloften wat uitkomt in de Tweede Divisie. Ook mocht hij zijn officiele debuut maken door de allerlaatste minuut in te vallen tegen MVV. Van der Hoeven kan op zowel de linker- als rechterbuitenpositie goed uit de voeten.

Daarentegen lijkt de kans erg klein dat Jay Idzes ook aansluit. Hij tekende vorige week een driejarige overeenkomst, echter had zijn zaakwaarnemer zitten slapen waardoor het contract met FC Eindhoven van zijn kant niet formeel opgezegd is. Een erg slordige fout van die zaakwaarnemer. Laten we hopen dat FC Eindhoven water bij de wijn gaat doen want Kroes en Bosvelt zijn niet voornemens de nu gestelde vraagprijs voor Idzes over te maken richting Brabant.

Het eerste blok wordt er dus getraind met een kleine groep, er zullen enkel keepers aanschuiven uit de o21. Wellicht en hopelijk, dat in het tweede blok van de voorbereiding, dat medio juli begint, de selectie al een veel grotere groep is en zullen er eventueel ook veldspelers uit de o21 aansluiten.

Ondertussen laten de supporters hier zich weer eens van hun beste kant zien. Ruim 4000 seizoenskaarten zijn er verkocht en ruim 80% daarvan met full support. Dat betekent steun voor de club, wat het in deze periode goed kan gebruiken. Ook ontstaan er allerlei initiatieven om geld in het laatje te brengen voor de club. Aanstaande vrijdag komt Club Kippenhok met de eerste uitzending van Café 1902 TV en er is een heuse veiling opgezet waarbij diverse artikelen worden aangeboden tegen opbod. Ook Deventervoetbal doet daar een duit in het zakje, wordt vervolgd.

Wat ook vervolgd wordt is onze webshop. In eerste instantie geboren omdat wij ook graag de club willen steunen. In samenwerking met Kowet Prentjes zullen we enkele unieke items aan gaan bieden. Daarnaast komt er een heus collectors item. Een shirt met print die in beperkte oplage, in een bepaalde periode afgenomen kan gaan worden. Ik zou zeggen, steun de club en koop zo’n shirt! Ik kan verklappen dat het gelinkt is aan 100 Jaar Vetkampstraat.