Een aantal (on)bekende Deventenaren met rood gele roots delen iedere week hun visie op Go Ahead Eagles en meer met ons. Deze week is het weer de beurt aan Gerard Somer!

De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Afgelopen zondagmiddag was het genieten van zowel FC Twente – Go Ahead Eagles als van Ajax – PSV. Twee topploegen van Nederland tegen elkaar en een subtopper tegen onze eigen rood/gelen. In Enschede had GAE voor de rust weinig te vertellen tegen de Tukkers. Na 1-0 wierp de ploeg de schroom van zich af. Een team, dat bereid was om vooruit te voetballen. In de 2e helft zag je een ploeg, die bijzonder gedisciplineerd kan voetballen. Het zijn natuurlijk niet allemaal hoogvliegers zoals bij de topploegen, maar iedereen bij GAE voetbalt naar zijn vermogen en zijn bereid om veel luie meters te maken.

Bij Go Ahead Eagles staat een echt team. De sterkte van een elftal wordt nog altijd bepaald door de bank. Ik bedoel niet de AMRO of de ING, maar de reservebank. Deze bank is in Deventer goed bezet. De invallers tegen FC Twente waren absoluut geen verzwakking, wat bij onze oosterburen wel het geval was. GAE heeft spelers, die voor elkaar iets willen doen, dit in tegenstelling tot wat ik zag bij Ajax. In Enschede zag ik een hecht team en in de Arena waren het 11 en met de invallers erbij 16 BV’tjes.

Ook onze supporter Kees zal met veel genoegen hebben gekeken naar het duel in Tukkerland. In een van mijn eerdere columns heb ik geschreven, dat ik uit ervaring niet zo gelukkig was met een supporter als hoofdsponsor en aandeelhouder. Als trainer-coach van Heracles Almelo had ik daar in het verleden slechte ervaringen mee. Ik heb het epistel van Kees Vierhouten met belangstelling gelezen. Hij is hierin volstrekt duidelijk wat ik zeer kan waarderen.

De eigenaar van onze rood/gelen werkt, zoals hij zegt, zeer graag in de luwte iets wat in de voetbalwereld nauwelijks voorkomt. De gedachte om de continuïteit van de club te waarborgen spreekt mij zeer aan. De club is niet meer te koop en zal dus ook niet in buitenlandse handen vallen. Mocht hem iets overkomen dan gaan de aandelen terug naar de Stichting Go Ahead Eagles/Betaald Voetbal Deventer. Voor de aankomende 3 jaar weet de club wat zijn maximale bijdrage is met en zonder hoofdsponsorschap. Dus commerciële afdeling snel op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor de broodnodige extra inkomsten.

De transferinkomsten zullen deels gebruikt worden voor de spelersbegroting. Ik ben benieuwd naar het percentage dat naar de spelersbegroting gaat, omdat de selectie de komende jaren toch sterker moet worden om uit de degradatiezone te blijven. De toezegging om de uitbreiding van de Adelaarshorst persoonlijk voor zijn rekening te nemen moet de weg bij de gemeente vrijmaken om tot een trainingsaccommodatie te komen voor de hele BVO. Als gemeente zou ik eens in Arnhem gaan kijken naar het complex van onze aankomende tegenstander Vitesse.

Nog 1 thuiswedstrijd en dan kunnen wij ons opmaken voor de WK in Qatar. Vitesse, de club waar ik ook meer dan 100 wedstrijden heb gespeeld, komt zondagavond proberen het debacle tegen Sparta goed te maken. Dit is voor Go Ahead ook weer een belangrijke 6-puntenwedstrijd. Ondanks dat wij nu op de 11e plaats staan, is het verschil met de belangrijke 15e competitieplaats slechts 3 punten. Gezien het vertoonde spel in de laatste 8 wedstrijden moeten de punten in Deventer blijven.

Vorig artikelVan der Hoop vertrekt bij Colmschate
Volgend artikelAdelaarsoog op Vitesse thuis
Gerard, geboren op 24 november 1943, speelde meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles, Vitesse en Heracles Almelo. Aansluitend was Gerard trainer-coach bij Heracles Almelo waar hij mee promoveerde in 1984. Gerard is ook bestuurslid Technische zaken en Technisch manager geweest bij Go Ahead Eagles en technisch directeur bij FC Omniworld (thans FC Almere) en FC Emmen.