Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Marco Timmer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Erdal Ascipinar.

De wedstrijd tegen Jong Ajax liet ons zien wat deze selectie mist en wat de Kowet supporters eigenlijk al weken weten. Namelijk een goede voorhoede. De voorhoede is momenteel de zwakste schakel van het geheel. Er is weinig snelheid, weinig scorend vermogen en bovendien is overzicht en voetbalgogme ook niet in ruime mate aanwezig voorin bie ons Kowet. We hebben met Rabillard als spits soms een spastisch ogende en statische speler. Sorry meer kan ik er niet van maken. Rabillard is gewoonweg geen spits: i.p.v. op de juiste plek te staan om goaltjes te maken, rent hij alle kanten op en verbruikt daarbij onnodig veel energie die hij juist nodig heeft om de ballen uiteindelijk achter de vijandelijke keeper te krijgen. De belangrijkste taak van een spits. Goaltjes maken.

Op de flanken oogt Zakaria onzeker tot nu toe, verliest veel duels en heeft weinig kracht lijkt wel. Een 100% kans laat hij bijvoorbeeld heel simpel liggen, terwijl hij een ontzettend goed schot heeft. Misschien een idee om wat extra tijd door te brengen in de sportschool, om wat spieren te kweken. Bradley van Hoeven is misschien een talentje maar ook hij mist wat ‘body’ en zijn acties zijn ook niet altijd gelukkig. Met ietwat meer lef en durf komt hij er uiteindelijk ook wel, maar moet meer in zichzelf investeren. Die Erkan uit Mainz was een talent hoorde en las ik, in godsnaam, waarin dan? Constant ziekenhuisballen aan het afgeven en ook zijn balaanname was niet goed. Niet een best basisdebuut in de Adelaarshorst. Moet wel nageven 1 wedstrijd pas in de basis, dus wie weet komt het nog.

Wat dacht u van Jay Idzes dan met z’n rare fratsen: als hij rood had gekregen moet hij niet zeuren, wat een domme acties achter elkaar. Irritant kereltje op een gegeven ogenblik hoor. Op zich heb je altijd een fanatiek baasje nodig, maar wel met mate. Liep echt op een gegeven ogenblik gefrustreerd rond. Gaat ons nog punten kosten in de toekomst als hij z’n gedrag niet aanpast. Hard en gemeen zijn voor het team OK, maar onnodig gefrustreerd rondlopen en domme overtredingen veroorzaken, heb je niets aan. Met alle respect maar een Van Kippersluis rent als een kip zonder kop op het veld en gaat naar zijn zeggen 10 goals en 10 assists maken.. I rest my case.. Zorg maar eerst dat je wat fitter wordt.

Als je eigenlijk al na 3 competitiewedstrijden een geheel nieuwe voorhoede moet halen, dan loop je weer achter de feiten aan. Maar ja er is blijkbaar in Deventer nooit geld en kennelijk is er ook geen ambitie om eens een goede selectie samen te stellen VOORDAT de competitie begint. Hoop dat er gauw wat veranderd wordt, want anders zie ik het somber in. En ja de fortuinlijke zege in Leeuwarden doet er niets aan toe. Met dit voetbal op de mat zonder een plan B gaat hem echt niet worden. Hemeltergend slecht soms. Aan de selectie Kowet 1: ‘bewijs dat jullie het wel kunnen’. Straks met de nieuwe broodnodige versterkingen (na Hendriks verwacht ik nog 1 à 2 spelers) moet het toch kunnen in mijn ogen. Laat mij dus a.u.b. maar zien dat ik er geen verstand van heb. Dan stel ik mijzelf kwetsbaar op en hou ik me mond verder wel dicht over de prestaties van de spelers en de wedstrijden ‘an sich’ . Want het klopt wel dat zogenaamd de beste stuurlui aan wal staan.

Lachwekkend vind ik ook dat we met z’n allen constant roepen dat de beloften weg moeten (moeten ook weg hoor, niet daarvan) maar wel steeds vernederd worden (0-3 afgelopen vrijdag en nog paar oorvijginkjes tegen Jong PSV en Jong Ajax in het verleden). Ook de Graafschap kan er inmiddels over mee praten vanwege een pak slaag van jewelste d.m.v. een 7-3 oorwassing bij Jong AZ) door jongetjes van gemiddeld 18 jaar oud. Zorg maar eerst dat we wat meer tegenstand gaan bieden aan deze talenten. Wel vind ik dat de KNVB strenger moet optreden tegen het feit dat er soms compleet andere elftallen opgesteld worden met de ene keer meer eerste elftal spelers dan een ander keer: dat riekt naar competitievervalsing.

Ook werden er laatst in de Adelaarshorst plakkaten met leuzen op de herstelde stadionmuur gezet. Eerlijk gezegd, van mij persoonlijk had het niet gehoeven, ben meer van de ‘doe maar normaal, dan doe je al gek gek genoeg’ generatie, maar als je het dan toch doet, doe het dan aub goed. Zoveel ‘spelfouten’ en ook de geografische kennis was niet optimaal. Foei. Had liever gezien dat ze de zeemeeuw op de Leo Halle tribune hadden vervangen voor de echte Kowet Adelaar. Maar ja, wie ben ik?

Zo, volgens mij heb ik genoeg gezeken nu, laten onze bois het in Volendam maar zien dat ik en vele Eaglistas het bij het verkeerde eind hebben, pak de overwinning alvast daar en laat daarna zien dat de Adelaarshorst een onneembare vesting wordt voor velen. Dan hou ik mijzelf ook een spiegel voor.

Forza Go Ahead Eagles!

Vorig artikelOffday voor SV Colmschate bij seizoen ouverture
Volgend artikelScheidsrechters eerste ronde Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup bekend
Erdal Ascipinar
Erdal Ascipinar, een geboren en getogen Deventenaar van 49 jaar. Hij is in zijn dagelijks leven in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als Hoofdconducteur. Als fervent Kowet supporter schrijft hij voor diverse sites over zijn eigen belevenissen en over zijn grote liefde: Kowet. Erdal staat ook wel bekend als DeventerTurk. Onder die bijnaam heeft hij vele stukken geschreven.