sv Colmschate ’33 is de competitie gestart met een flinke kater, thuis tegen KCVO leed het ‘vernieuwde’ team van Rowdy van der Hoop een pijnlijke 1-6 nederlaag.

SV Colmschate ’33 leek klaar te zijn voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een goede voorbereiding, waarin goede wedstrijden met goed voetbal op de mat werd gelegd, begon het seizoen tegen KCVO. Op een druk bezocht sportpark De Achterhoek nam KCVO meteen het initiatief in de wedstrijd. In de 6e minuut zorgde dit voor de 0-1 voor sprong voor KCVO: aan de rechterkant kon de nummer 10 achter de verdediging neerleggen, waar Colmschate vergat mee te lopen: 0-1.

Gedurende de eerste helft toonde KCVO zich heer en meester en deed het eigenlijk wat Colmschate had afgesproken van te voren: snel druk zetten, veel beweging zonder bal en aanvallend voetbal spelen. Dit resulteerde in 10 minuten tijd in de beslissing in deze wedstrijd. De 0-2, 0-3 en 0-4 werden gemaakt binnen een tijdbestek van 10 minuten.

Vlak voor rust deed Colmschate uit het niet iets terug. Nadat er goed werd opgebouwd, werd er een middenvelder vrij gespeeld, waarna Daan Vegelin een goede loopactie door de as inzette, op zijn wenken bediend werd en knap de 1-4 aantekende. Een goede aanval in een verder matige eerste helft van de geel-zwarten.

In de 2e helft bleef het spelbeeld hetzelfde en wist Colmschate ’33 het tij niet meer te keren. KCVO maakte nog 2 goede goals het eerste kwartier na rust. Het laatste half uur maakte gebeurde er weinig spannende momenten en zo leed Colmschate ’33 een harde en zware nederlaag: 1-6.

Ondanks dat Colmschate ’33 hoopvol was en deze nederlaag niet zag aankomen, blijft Colmschate ’33 trainer Rowdy van der Hoop er rustig onder: “Tuurlijk is deze nederlaag vervelend en doet het wel even pijn, maar we zijn bezig met een nieuwe manier van spelen, en met een aantal nieuwe jongens erbij heeft dat tijd nodig. We hebben de afgelopen weken goede, attractieve wedstrijden gespeeld en daar willen we op verder bouwen. We gaan dinsdag bespreken en bekijken welke dingen we moeten beter moeten doen en dan de focus leggen op donderdag: de beker wedstrijd tegen Rood Zwart.”

Aanstaande donderdag speelt SV Colmschate ’33 de beslissende wedstrijd in de poule tegen Rood Zwart. Beide ploegen hebben 4 punten gehaald, waarbij SV Colmschate ’33 het betere doelsaldo heeft. Op sportpark de Achterhoek wordt er afgetrapt om 20:15.