Al sinds 2019 brengen we de zogeheten Rood-Gele Column op Deventervoetbal.nl. Ieder seizoen wisselen vier columnisten elkaar wekelijks af met een sterke column waarin altijd een rood-gele tint zit. De afgelopen jaren hebben diverse schrijvers meegewerkt aan deze columns. Zo zijn Jan Willem van Dop, Marco Timmer en Roy Beumer columnist geweest en het afgelopen seizoen waren Gerard Somer, Erdal Ascipinar, Edwin Lugt en Robert Heukels onze vaste schrijvers.

De heren genieten nu van een zomerstop en daarom zullen wij ook dit jaar weer komen met gastschrijvers voor onze Zomercolumn.

Daar we van afwisseling houden en we af en toe vers, rood-geel, bloed willen zien, hebben we gekozen om een nieuwe rood-gele columnist toe te voegen en daarbij afscheid te nemen van een ander.

Gerard Somer schreef zijn eerste rood-gele column op 1 mei 2019 en wist iedere vier weken een mooie anekdote te bespreken, samengevoegd met een link naar zijn tijd bij Go Ahead Eagles. Deze columns werden vooral gelezen door de rasechte Eaglessupporter met een oog voor geschiedenis. Gedurende de afgelopen vier jaar verzaakte Gerard nooit en wist iedere keer weer zonder moeite een mooi verhaal uit de pen te krijgen. Ook via deze weg willen wij Gerard ontzettend bedanken voor zijn prettig lezende columns, fijne contacten en wensen hem al het beste toe! Gerard BEDANKT!

Waar Robert Heukels poëtisch de spelers van nu en weleer ophemelt, is Erdal vaak wat kritischer met een blik van een rasechte Kowet supporter. Edwin Lugt zorgt voor de zakelijke touch in zijn columns. Wat kan dan een mooie toevoeging zijn aan dit fantastische rijtje?

De club leeft, punt uit. En naast het eerste elftal worden ook andere zaken binnen de club steeds belangrijker. Het stadion, de supportersvereniging, sponsoring, etc. Maar de afdeling die het hardst groeit en de meeste ontwikkeling doormaakt, zonder daarbij voldoende aandacht te krijgen, is in onze ogen de jeugdafdeling.

Daarom is hoofd opleidingen van Go Ahead Eagles, Eric Whittie, bereid gevonden om als nieuwe columnist iedere vier weken een kijkje in de keuken van de jeugd te geven. Wat speelt er nou, hoe denkt hij over bepaalde zaken en vooral waar gaan we naar toe?

Eric Whittie is nu 69 jaar, getrouwd met Carla en is al 52 jaar werkzaam in het voetbal. Hij was 47 jaar trainer in het amateurvoetbal en heeft daarbij slechts 7 clubs getraind. Dit geeft zijn trouw en loyaliteit aan. Eric is nu vier jaar hoofd opleidingen bij Go Ahead Eagles.

Eric, welkom en heel veel schrijfplezier. En voor de lezers, heel veel leesplezier!

Eric Whittie
Eric Whittie begint aan zijn eerste Rood-Gele Column
Vorig artikelDanny Dassen nieuwe hoofdtrainer van SV Epse
Volgend artikelSportclub Deventer zoekt ervaren trainersmanager