Wekelijks delen vier bekende Deventenaren, met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Roy Beumer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Roy Beumer.

In april schreef ik in mijn column over het aanstellen van Eric Whittie als Hoofd Opleidingen van Go Ahead Eagles. Ik vond en vind dat een goede keuze van Bosvelt (en Kroes?). In diezelfde column schreef ik ook over de plannen van Whittie en dat dat in mijn ogen de komende jaren een erg zware opgave zou zijn.

Het belangrijkste voor Whittie is dat de opleiding een eigen identiteit zou krijgen en houden. De jeugdopleiding van Go Ahead Eagles is één van de bekendste en kent in zijn rijke historie een grote naamsbekendheid. Er zijn in vroegere jaren dan ook veel spelers uit de opleiding in het betaalde voetbal terecht gekomen. De verhuizing naar SV Twello is een eerste grote stap geweest naar die eigen identiteit. Een ‘eigen’ complex waar alle jeugdteams de thuiswedstrijden kunnen spelen. Dus niet meer verdeeld over de complexen van Wesepe, Sallandia en FC RDC.

Nu blijkt dat de volgende, nog veel grotere, stap gezet gaat worden. Whittie kondigde destijds aan dat de opleiding van regionaal niveau naar een landelijk niveau zou  moeten gaan. In mijn ogen een erg grote stap, daar dit erg veel, grote, investeringen met zich meebrengt. Toch lijkt dit sneller gerealiseerd te worden dan ik had verwacht. De belangrijkste voorwaarde die nu gecreëerd wordt is dat er maar liefst drie extra teams bijkomen. Komend seizoen start Go Ahead Eagles met een nieuwe o14, o16, o18 en o21. Daartegenover komt dan (naar mijn weten) de o19 te vervallen.

Hierdoor zullen er maar liefst 60 extra spelers instromen. Dit geeft natuurlijk een enorme boost aan de opleiding. Temeer daar dan ook de technische staf, medische staf en overige kader aangevuld en verbeterd dienen te worden. Al met al een enorme investering. Dit kan uiteindelijk alleen maar komen uit de hoge hoed van Alex Kroes. Hieruit maak ik dan ook op dat hij daadwerkelijk bereidt is (ook) te investeren in de jeugd van Go Ahead Eagles en zo de club op lange termijn naar een hoger niveau brengt.

Kick Maatman wil datzelfde bereiken, hetzij op veel kortere termijn. In een interview enkele weken geleden strooide hij met anekdotes en oneliners. Over het algemeen een uiterst positief stuk en ijzersterk geïnterviewd door Erik van Luttikhuizen. Je leest de puurheid van Maatman in het stuk. Hij is een echte Eagle die zichzelf een doel heeft gesteld om op een bepaald niveau bij de club te kunnen en zullen functioneren. Maar in hetzelfde stuk haalt hij ook de supporters in De Adelaarshorst aan. De technische staf is in samenwerking met Kroes en Bosvelt begonnen aan een nieuw team met veelal onbekende buitenlandse spelers. Dit werd vanaf het begin al niet door iedereen even goed ontvangen en nu de wedstrijden niet van het allerhoogste niveau zijn is het publiek regelmatig ontevreden en laten ze dat ook duidelijk blijken door het team uit te fluiten of zich uit te laten op social media.

Lees alsjeblieft het hele interview met Maatman alvorens je een oordeel over hem en bepaalde uitspraken hebt. Ja, hij geeft aan dat het hem soms steekt als het publiek fluit en ontevreden is. En ja, hij stoort zich soms aan enkelingen op social media. Maar hij geeft ook aan dat hij meestal geniet van de kolkende Adelaarshorst en dat hij beseft dat het part of the deal is. Dit jonge, vrijwel nieuwe, team verdient de onvoorwaardelijke steun van al die supporters die al van jongs af aan Go Ahead Eagles een warm hart toedraagt. Een positieve sfeer in dit fantastische stadion zorgt er voor dat wedstrijden die moeizaam gaan juist wel gewonnen gaan worden. Het is een feit dat er geen enkele tegenstander met veel plezier richting Deventer afreist. De 12e man is een echt wapen voor de club. Versterk dit wapen en maak de club onoverwinnelijk.

Wat dat interview lezen betreft, ik denk dat je dat al gedaan hebt. We zijn in augustus weer begonnen met Deventervoetbal.nl en we tikken nu de 1500 bezoekers per dag al aan! Het interview met Maatman is het best gelezen artikel tot nu toe. Maar liefst 4000 keer hebben Deventenaren hun ogen over het interview laten glijden. Voor ons een belangrijk gegeven dat we dit voort moeten gaan zetten. We zullen voor kerst dan ook met een volgend interview komen met een bepalend persoon binnen Go Ahead Eagles. Mede dankzij de prettige samenwerking met de club.

Ik zit dan ook vol trots deze column te schrijven en ben ontzettend blij dat ik een klein onderdeel mag zijn van deze website.

Vorig artikelVacature: Trainer 2e selectie ABS Bathmen
Volgend artikel100% Football – Deventer Voetbal topscorer – week 47
Roy Beumer is een 44-jarige Deventenaar. Hij mocht begin jaren ‘90 aan het profvoetbal bij Go Ahead Eagles ruiken in een lichting met o.a. Victor Sikora en Resit Schuurman onder leiding van Dwight Lodeweges. Hij koos ervoor om zich te gaan richten op zijn verblijf bij Daventria. Hierna ging het helaas fysiek bergafwaarts en nadat hij werd afgekeurd besloot hij zich te storten op het trainerschap.