ABS heeft ook de 4e wedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. In een stroperige wedstrijd werd, na een 0-1 ruststand, uiteindelijk verdiend gewonnen van DAVO.

Vanaf de start van de wedstrijd waren de verhoudingen duidelijk. DAVO trok zich terug op eigen helft, loerde op de counter, waarbij ABS gedwongen werd het spel te maken. Aanvankelijk verliep dat moeizaam. De kansen waren sporadisch en ABS miste de rust in het spel. Toch kwam het team 26e minuut op een terechte voorsprong, nadat Jasper Broekhuis uit een scrimmage scoorde (0-1).

In de fase die volgde speelde ABS prima, echter verzuimde DAVO nog voor de rust de genadeklap toe te brengen.

Ook in het eerste kwartier na rust startte ABS sterk. Michiel ten Dam schoot een bal op de paal, terwijl ook een mogelijkheid voor Paul Roetert net geen doel trof. DAVO overleefde deze fase en bleef loeren op die ene kans. In de 75e minuut kwam die mogelijkheid door onzorgvuldig verdedigen aan de kant van ABS, echter doelman David Baars was attent.

In de 83e minuut wist ABS eindelijk de wedstrijd op slot te gooien. Youri Meijer schoot  fraai op de paal, waarbij uiteindelijk Stef Willemsen vanuit de rebound afrondde (0-2) en de eindstand op het scorebord bracht.

Een moeizame, maar terechte overwinning, waarvan vorig seizoen in Deventer nog werd verloren.

Fraai is de balans van 4 wedstrijden 12 punten, geen doelpunt tegen, maar ook het besef dat het veldspel beter moet en kan. Een mooie uitdaging richting de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen SV Zwolle, dat vandaag uitpakte tegen FC Ulu Spor (7-1).

Vorig artikelDroomstart Sallandia krijgt grootse vormen!