Vandaag stond voor Sallandia de wedstrijd tegen Mariënheem op het programma. De technische staf besloot de selectie op enkele plekken te veranderen. Dit hield in dat talent uit JO17-1, Nayaro Wittenberg, mocht beginnen in de basis.

Voorafgaande deze wedstrijd had trainer Lorenzo Bink getekend voor 1 punt. In de eerste 20 minuten was Sallandia de betere ploeg, wat dus ook op een terechte 1-0 voorsprong kwam. Marco van Meeteren wist na 14 minuten de ban te breken. Hierna kregen de Deventenaren nog wat kansen, maar helaas zonder succes. Mariënheem speelde veel op de lange bal met hun snelle spitsen waar Sallandia niet altijd een antwoord op had. Na 24 minuten werd de stand weer gelijk getrokken: 1-1.

Na een goede aanval van Sallandia kwam Rick Wolvenne weer eens de zestien binnen. Hij werd naar de grond gehaald in het strafschopgebied en de daaropvolgende strafschop wordt in de 39ste minuut onverbiddelijk binnengeschoten door ‘Good-Old’ Marco van Meeteren.

Na de theepauze kreeg Sallandia de kansen om uit te lopen naar 3-1. Dit gebeurde helaas niet en, zoals het vaker in het voetbal gaat, scoort dan de tegenstander de gelijkmaker: 2-2. Maar Sallandia toonde veerkracht! In een aanval waarbij Marco van Meeteren zelf had kunnen schieten, zag hij Nayaro Wittenberg vrij lopen en hij scoorde de bevrijdende 3-2.

Rond de 80ste minuut kwam Mariënheem door wat gestuntel achterin toch weer op gelijke hoogte. En dan is er weer een mooie aanval van Sallandia waar Rick Wolvenne de zestien binnen dribbelt en vervolgens onderuit wordt gehaald: opnieuw een strafschop voor Sallandia. Marco van Meeteren legt aan en scoort de 4-3!

Trainer Lorenzo Bink: ‘Dit was een wedstrijd die we op karakter en strijdlust hebben gewonnen en ja, 4 gespeeld 12 punten betekent een droomstart voor ons.’