In de tweede bekerwedstrijd was SDOUC de tegenstander. De ploeg o.l.v. oud-prof Jan Vreman komt uit in de 2e klasse I en zag  hun eerste wedstrijd in een nederlaag eindigen. Wijhe’92 keek ook terug op een teleurstellende eerste bekerwedstrijd tegen Be Quick Zutphen en mocht zich vandaag revancheren.

SDOUC liet vanaf de aftrap zien over een goed voetballend elftal te beschikken. In het eerste kwartier stond Wijhe’92 dan ook iets onder druk zonder echte grote kansen tegen te krijgen. Daarna was het Wijhe’92 dat meer grip kreeg op het middenveld. Er werden duels gewonnen en ook in het verdedigende deel werkte het team goed samen. Op enkele speldenprikken na, is Marijn na ongeveer 28 minuten als de kippen bij een foutieve inspeel pass. Na de onderschepping werd de uitgekomen doelman omspeeld, waarna hij de bal rustig binnenschoof. 1-0! En niet onterecht aangezien Wijhe’92 als team de ruimtes goed klein hield en veel veroverde. Daarna kwam er nog een grote kans om in de score uit te lopen, maar deze werd niet verzilverd. Ook werd een aanvalssituatie waarin Menno alleen op het doel af mocht onterecht afgevlagd. Overigens niet het enige moment in de wedstrijd – na het terugkijken van de wedstrijdbeelden – waarbij de grensrechter een discutabele rol vertolkte. Desondanks rust Wijhe’92 met een terechte voorsprong.

In de rust werd er noodgedwongen gewisseld. Sven (hamstring) en Tim (lies) gaven aan niet door te kunnen. Jammer voor de ploeg, aangezien het team uitstekend samenwerkte en in het juiste ritme zat. Dion en Jesse kwamen erin als vervangers. Vlak nadat het fluitsignaal ging, werden we onnodig verrast door een snelle tegentreffer. Onzorgvuldig opbouwen leidde tot de gelijkmaker in de 47e minuut. Een slordig begin van de tweede helft waar Wijhe’92 van moet leren. Een tegenreactie kwam er gelukkig snel. Goed doorzetten in de omschakeling na balverlies, leverde balbezit op bij Marijn. Een goede individuele actie zorgde dan ook voor een mooie goal. 2-1! Daar waar SDOUC vervolgens aandrong, liepen ze telkens spaak op onze solide achterhoede. Het enige wat Wijhe’92 steeds minder vaak lukte, was de bal goed uitverdedigen. Hierdoor sloop SDOUC naar voren. Rond de 60e minuut kregen ze een vrije trap op 30 meter van het doel met het hoofd van Max K. werd verlengd en ongelukkig op de hand van de andere Max viel. Een penalty als gevolg. Daar waar de tegenstander op elke vertwijfeling appelleerde, kregen ze dit moment in de schoot geworpen. Snoeihard werd de bal dan ook tegen de touwen geschoten (2-2).

Na de penalty verloor Wijhe’92 grip op de wedstrijd. De bal werd niet in bezit gehouden en conditioneel leek de tegenstander verder. De 2-3 kwam tot stand uit goed positiespel van SDOUC met als uitblinker hun spelverdeler nummer 8. In de slotfase lagen er momenten om op gelijke hoogte te komen, was het niet dat aanvallend vooral de overtuiging en frisheid ontbrak. Evenals waar Wijhe’92 de tweede helft mee begon, eindigde ze ook de wedstrijd met een tegentreffer. Dit keer uit een hoekschop, waardoor de eindstand 2-4 werd. In de slotfase was het Wijhe’92 dat tot de laatste fluitsignaal aandrong. Iets wat zegt over het karakter van de ploeg. Een indraaiende vrije trap werd op een haar na gemist. En een goed genomen hoekschop van Max B. werd ter nauwer nood onder de lat weggehaald door de doelman.

Uiteindelijk was het een interessant duel tegen een uitstekende tegenstander. Waar een jong Wijhe’92 de eerste helft de zaken goed op orde had, maar vergat uit te lopen in de score, verloren we grip op wedstrijd en gaf kwaliteit en ervaring de doorslag.

Volgende week wacht AVW’66 als tegenstander. Aftrap 17.00 uur in Wijhe.