ABS won afgelopen weekend met 5-2 van SV Zwolle. Wessel Nikkels nam de 3-1 op zijn rekening en speelde verder een zeer goede wedstrijd. Hierdoor is hij deze week de speler van de week. Wij van Deventer Voetbal stelden wat vragen aan Wessel.

Kun je je doelpunt beschrijven?

Het was een vrije trap net buiten de 16. De bal lag op een fijne plek om een vrije trap te nemen. Ik keek naar het muurtje en de keeper. Daar viel mij direct op dat de keeper niet goed stond gepositioneerd. Heel erg in het midden. Dus in plaats van hem proberen heel mooie de kruising in te krullen, koos ik om hem laag en hard in de linker onderhoek te schieten. Normaal gesproken zeker niet onhoudbaar, maar door het muurtje en de verkeerd opgestelde keeper was het een goal. Dus wel goed bekeken.

Heb je tijdens de wedstrijd al door dat je goed speelt, of besef je dat pas na de wedstrijd?

Dit is mijn eerste seizoen als laatste man, waar ik eerst spits of aanvallende middenvelder was. Dus ik ben in sommige momenten nog wat onwennig, maar ik begin steeds meer mijn draai te vinden op die positie. Tegen Zwolle had ik veel durf en lef in mijn spel. Daarom ben ik daar ook neergezet. Dus het ging wel lekker. Dat voel je onder de wedstrijd wel. Dus ik hoop deze lijn door te trekken.

Jullie wonnen met overtuigende cijfers, heb je een moment gehad waarop je dacht dat het een moeilijke wedstrijd ging worden?

Enige spannende was bij de 2 1, die uit een standaard situatie viel. Bij die stand weet je dat de tegenstander geloof heeft op een resultaat. Maar uiteindelijk denk ik wel dat wij de wedstrijd grotendeels gecontroleerd hebben.

Jouw team staan op dit moment bovenaan, denk je dat jullie dit vast kunnen houden?

Om vorig jaar er nog even bij te pakken, toen hadden wij ook de volledige score met 15 uit 5. Vervolgens gingen we punten verliezen en liepen we zelfs de periodetitel mis. Dus ik denk dat we geconcentreerd moeten blijven en hard moeten blijven werken om dit vast te blijven houden. We willen niet hetzelfde als vorig jaar.

Wat is de kracht van jullie team?

De breedte van de selectie. Er zijn wat jongens teruggekomen (Paul/Jasper) en er hebben wat jongens stappen gemaakt. Dus het ontloopt elkaar niet heel veel, dit merk je aan het niveau van de trainingen en daarnaast maakt geen enkele wissel ons zwakker.

Heb je persoonlijke doelen voor jezelf dit seizoen?

Normaal zou dat een x aantal goals zijn als persoonlijk doel. Maar nu misschien wel het aantal clean sheets haha. Maar toch hoop ik wel mijn goaltjes mee te pikken. Dus mijn doel is om zo min mogelijk tegengoals te krijgen en plus 5 goals te maken. Momenteel sta ik op 2 goals. Dus die 5 is wel haalbaar.

Volgende week tegen Hoonhorst, wat verwacht je van die wedstrijd?

“Durf ik niet te zeggen. Ik persoonlijk kijk nooit zo naar een tegenstander. Als wij vanaf het begin 100 procent geven, verwacht ik dat we winnen. We moeten wel gefocust zijn en ons eigen spel spelen.

Vorig artikelVacature: hoofdtrainer Sportclub Deventer
Volgend artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 43
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.