De Deventer derby tussen Colmschate en Helios eindigde in 0-0. Een tegenvallende uitslag voor Helios, dat in het eerste deel verzuimde het goede spel en de mogelijkheden te vertalen naar het scorebord.

Het was klokslag twee uur en we gingen er eens goed voor zitten; de derby Colmschate – Helios stond voor de supporters voorgeschoteld. De verwachtingen waren hoog gespannen, deze derby belooft normaal gesproken een hoop doelpunten en hier en daar een harde overtreding.

Het was vooral Helios dat in de eerste helft de bal had, maar in de eerste 20 minuten niet echt tot kansen kon komen. Colmschate verdedigde goed en probeerde vooral op eigen helft zo snel mogelijk druk te zetten. Helios speelde slordig en zocht te snel de lange bal.

Na een kwart wedstrijd kwam Helios beter in zijn spel en probeerde vooral via de as tegenstander Colmschate pijn te doen. Dat lukte na een klein half uur spelen bijna; Djeremy Waslander kwam door het hart van de verdediging vrij, na een mooie pass van Bjorn Duteweert. Helaas voor de blauw-witten bleek de doelman van Colmschate een sta in de weg.

Helios bleef drukken en ging driftig opzoek naar de openingstreffer. Maar het was Colmschate dat uit een counter bijna de verdediging van Helios verschalkte, dit na een mooie opening van de rechtsbuiten van de geel-zwarten. Gelukkig stond de wekelijks goed keepende Joël de Jonge op zijn post om die aanval onschadelijk te maken. Helios bleef daarna opzoek gaan naar de 0-1, maar die bleef, ondanks dotten van kansen voor de aanvallers van Helios, uit.

Na een niet al te beste eerste helft stond, merkwaardig genoeg, de 0-0 nog op het scorebord. Na een bakje thee en wat aanwijzingen mochten beiden ploegen beginnen aan de tweede helft. Een helft die we snel mogen vergeten: Helios wilde wel, maar kwam totaal niet in zijn spel.

Colmschate kwam daarentegen steeds beter in de wedstrijd, maar kwam niet tot kansen. Helios kreeg genoeg corners en vrije trappen om gevaarlijk te worden, maar werd dat uiteindelijk niet. De stadsderby eindigde in 0-0.

Een wedstrijd voor Helios om snel te vergeten en het vertrouwen te houden, want aankomende zondag wacht een lastige pot; bij en tegen AZC. Voor Colmschate een mooie opsteker, omdat zij in deze fase elk punt kunnen gebruiken. De geel-zwarten spelen komend weekend bij SV Vaassen.