Een wedstrijd die alles in zich had. Vreugde, teleurstelling, pech, geluk. Twee teams die wilden winnen en van geen opgeven wilden weten.

Ja, AZC had nog iets goed te maken na de 5-1 nederlaag in Olst. En dat was te zien. In de 5e minuut wordt een corner niet ver genoeg weggewerkt en de daarop volgende voorzet wordt door de geheel vrijstaande spits ingekopt. 1-0 AZC. Het spel gaat heen en weer met kansen aan beide zijden, schoten net naast of goed keeperswerk. Er wordt veel teruggespeeld op de keepers die dan de lange bal hanteren. Dat wordt AZC noodlottig. Door uitstekend druk zetten en doorlopen op de keeper, het uitglijden van de keeper stelt Hushan Ali in staat de bal in het lege doel te schieten. 1-1. Vanaf dat moment is Overwetering de baas en krijgt kansen op de 1-2. In de 44e minuut verovert Henry Rozen op het middenveld de bal, speelt af, loopt door naar voren en krijgt de bal, na een schitterende pass over de verdediging, in de loop mee en lobt de bal over de keeper in het doel. Schitterend, wat een actie en Overwetering leidt met 1-2. Misschien staan er nu nog wel mensen te klappen voor deze actie. Rust 1-2.

AZC moet nu weer komen en dat zullen we weten. In de 52e minuut is er algehele verwarring in de defensie en van dichtbij kan AZC scoren. 2-2. Direct hierna wordt Dennis Willemsen de diepte ingestuurd en hoewel zwaar gehinderd kan hij toch schieten. De keeper redt. Het spelbeeld blijft het zelfde. Twee teams die willen winnen en er ook de mogelijkheden voor krijgen. Dan, uit het niets, krijgt AZC een beetje goedkoop een strafschop, die benut wordt. 3-2. Dennis Lokate wordt dan gewisseld voor Ruben Brinkhof. En dan breekt er een periode aan van opgelegde kansen voor AZC. Binnen 5 minuten wordt er twee keer op miraculeuze manier op de doellijn een doelpunt voorkomen, terwijl de keeper al is gepasseerd. Eerst door Nick Oosterwijk, even later met vereende krachten. Ja, Overwetering geeft niet op.

Nadat Henry Rozen is gewisseld voor Remon Elshof begint het slotoffensief van Overwetering. AZC moet alle zeilen bijzetten. In de 83e minuut passeert Hushan Ali zijn tegenstander in de 16m, wordt onderuit gehaald, maar krijgt geen strafschop. Even later wordt Dennis onderuit getrokken, vrije trap rand 16. De bal in de muur. Een corner wordt op de lat gekopt door de sterk spelende Ferdi van Breukelen. De beloning komt alsnog. Een voorzet van Oskar Kappert, duwwerk in de 16m. en wij krijgen een strafschop. Remon Elshof zorgt ervoor dat we weer niet verliezen 3-3.

Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van deze boeiende pot voetbal.Je moet er bij geweest zijn. Wat kan een mens genieten van zo’n wedstrijd. Een wedstrijd die geen verliezer verdiende. Jongens bedankt.

Mannen van de wedstrijd: Nick Oosterwijk en Henry Rozen.