SV Schalkhaar moest  op de eigen Horsterhoek aantreden tegen de nummer 3 van deze competitie SDC’12 uit Denekamp. Na vorige week nipt verloren te hebben tegen koploper Columbia, vandaag wederom een goede tegenstander.

Met 4 punten achterstand op SDC’12 moest er eigenlijk wel gewonnen worden om niet verder achterop te lopen en mee te blijven strijden voor plek 3 op de ranglijst.

De ploeg van trainer Marcel Geestman moest het vandaag doen zonder de geblesseerde keeper Jesse Klopman, die net als vorige week (de tweede helft) werd vervangen door de jonge tweede elftal keeper Jesper Lukassen.

SDC’12 had vanmiddag scherpschutter Jouri Mensink niet in de basisopstelling, hij zat wel op de bank, maar kon vanwege een blessure niet starten.

SV Schalkhaar startte vanmiddag met Koen Klosters op zijn favoriete positie als aanvallende middenvelder. De controleurs op het middenveld waren vandaag Twan Huijsmans en Delano Haulussy.

Vanaf het begin zat SV Schalkhaar goed in de wedstrijd en zette SDC’12 onder druk, maar echt gevaarlijk werd het niet. Verder dan een paar cornerballen kwam ook SDC’12 niet.

Na een kwartier spelen kreeg SV Schalkhaar een goede kans om de score te openen. Een goed lopende aanval vanaf rechts werd door rechtervleugel verdediger Rokay Haafkens ingebracht, waarna de vrij staande Koen Klosters de bal niet goed raakte en ruim mistte. Aan linkerkant bij SV Schalkhaar was er veel dreiging van linkerverdediger Jason Westerkamp die keer op keer de combinatie zocht met Milan te Riele en zelf ook regelmatig de achterlijn op zocht. Een strakke voorzet van Milan te Riele vanaf de achterlijn kon door Bram de Haas niet worden binnen gewerkt en zijn schot werd op het laats moment nog gekeerd door een verdediger van SDC’12.

Na 19 minuut voetballen was het raak voor SV Schalkhaar. Wederom was op links Jason Westerkamp ervan door en kapte naar zijn favoriete rechterbeen. Zijn voorzet belande afgemeten op het hoofd van de lange Schalkhaarspits David Klopman die vervolgens de bal met veel gevoel doorkopte richting kruising. De bal verdween daar dan ook daadwerkelijk, onhoudbaar voor keeper Bas Engbers van SDC’12, 1-0.

Na deze voorsprong had SV Schalkhaar de mogelijkheid de score verder uit te bouwen, een prima aanval werd helaas niet beloond; eerst kaatste David Klopman op Koen Klosters die vervolgens de snelle Milan te Riele op maat bediende, zijn voorzet op de inlopende Twan Huijsmans werd door de keeper net over het doel getikt.

Hierna kwam SDC’12 beter in het spel en werd steeds gevaarlijker, met name over de beide vleugels. Er volgden een paar corners, waarbij keeper Jesper Lukassen handelend moest optreden. In de 34 ste minuut ging het mis voor SV Schalkhaar. Een snelle counter van SDC’12 door het centrum  was SV Schalkhaar te machtig. Michiel Hullegie probeerde nog te redden, maar een strak schot vanaf bijna de achterlijn in de korte hoek leek houdbaar, maar Jesper Lukassen werd hierdoor toch verslagen 1-1.

De wedstrijd ging vervolgens op en neer, voor SV Schalkhaar waren met name Bram de Haas en Milan te Riele nog het dichtst bij een Schalkhaar voorsprong. Zo werd een inzet van Milan te Riele nog op de doellijn weggewerkt.

De tweede helft startte ietwat gewijzigd voor SV Schalkhaar. Zo bleef de Delano Haulussy achter in de kleedkamer vanwege in de eerste helft opgelopen blessure en nam Joost Brouwer zijn positie over op het middenveld.

Bijna had diezelfde Brouwer al na 2 minuten spelen succes, zijn schot ging via de keeper van SDC’12 net naast het doel. SV Schalkhaar had vervolgens meer dreiging, was meer in balbezit, maar had met SDC’12 een tegenstander die zeer snel op de counter kon spelen. SDC’12 was blijkbaar niet tevreden met deze gelijke stand en bracht naar 60 minuten hun eerste spits Jouri Mensink in het veld.

Beide ploegen wilden winnen en dat maakte de wedstrijd boeiend. Koen Klosters kreeg wegens een overtreding een gele kaart. Kort daarop dribbelde de tot dan toe uitstekend spelende routinier richting strafschopgebied en werd op de rand van de zestien gevloerd. In plaats van een vrije trap voor de thuisploeg oordeelde de scheidsrechter ander en liet doorspelen. Vanwege aanmerking op deze beslissing kreeg Klosters opnieuw geel waarna hij met rood het veld moest verlaten.

SV Schalkhaar moest hierna nog 20 minuten verder met een speler minder. Kort daarop was het bijna gebeurd met de thuisploeg. De snelle spits Mensink werd diep gespeeld en kwam oog in oog met keeper Jesper Lukassen, die vervolgens beheerst redde. SV Schalkhaar mag zich gelukkig prijzen dat het over twee prima jonge keepers beschikt die weinig voor elkaar onder doen. Lukassen hield SV Schalkhaar in deze fase overeind.

Waar SDC’12 de mogelijkheid onbenut liet om de volle winst te pakken, wist SV Schalkhaar wel te scoren. Een aanval vanaf rechts in de 79 ste minuut kwam bij middenvelder Joost Brouwer die richting strafschopgebied dribbelde en vervolgens met een prima pass spits David Klopman wist te bereiken. De sterke Klopman draaide hierna prima weg van zijn directe tegenstander en schoot de bal via de keeper alsnog binnen, 2-1.

David Klopman is de gevierde man nadat hij SV Schalkhaar op een 2-1 voorsprong heeft gebracht

De laatste minuten van deze wedstrijd ging het spel veel op en neer en kwam SDC’12 met alles of niets pogingen steeds dichter bij het doel van Jesper Lukassen. Ook in blessuretijd volgde er nog enkele cornerballen op rij, waarvan een inzet nog op de lat belandde.

Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam voor de thuisploeg als geroepen. Een broodnodige overwinning om aansluiting te blijven houden bij de subtop van de tweede Klasse J.

SV Schalkhaar heeft gestreden, kreeg daardoor loon naar werken en kan zich opmaken voor wederom een goede tegenstander. Volgende week 9 februari moet de ploeg van Marcel Geestman op bezoek bij de nummer twee, FC Suryoye-Mediterraneo.

Voor SV Schalkhaar een succesvol weekend. Niet alleen het eerste elftal boekte winst, ook de sponsorcommissie van SV Schalkhaar had dit weekend succes. Nadat hoofdsponsor Berghuis Compleet Wonen afgelopen jaar aan gaf (na maar liefst 40 jaar!!) te willen stoppen met het hoofdsponsorschap, is er een nieuwe hoofdsponsor voor de komende jaren gevonden. Zo wordt Enjoy Hotels de vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdsponsor van SV Schalkhaar.

Voor wat betreft de eerste thuiswedstrijd; deze is over twee weken (16 februari), dan speelt SV Schalkhaar 1 om 14.00 uur de thuiswedstrijd en derby tegen SV Wijhe.