Deze zondag stond de derby tegen Heeten op het programma voor de mannen van Dirk Beldman. Zonder Stefan Beltman, na een opgelopen hoofdwond vorige week, werd er om 14:00 uur afgetrapt in Heeten.

Wederom werd er door VV Lettele gezorgd voor een livestream, zodat alle supporters deze derby toch konden volgen. Lettele pakt snel het initiatief en na een foutje achterin bij Heeten komt Jari Oosterwijk alleen voor de Heetense sluitpost. Resoluut knalt hij de bal in de korte bovenhoek. En Lettele gaat door, want na een kleine tien minuten krijgt Lettele vrije trap op ‘randje zestien’. Wederom Jari knalt hem binnen, nu in de andere bovenhoek.

Gedurende de eerste helft bijt ook Heeten iets meer van zich af en na een diepe bal en een inschattingsfoutje centraal achterin kan Heeten iets terug doen: 1-2. Na een ruim half uur weet Lettele de marge weer op twee te brengen, een goede corner van JW de Brouwer wordt bij de tweede paal binnen gekopt door Jari: 1-3. Jesse Oosterwijk brengt kort voor rust de ruststand van 1-4 door een afgeslagen vrije trap met de buitenkant voet in de verre hoek te plaatsen. Fraaie doelpunten met een duidelijk veldoverwicht.

Na rust maakt Heeten na een klein kwartier de 2-4, ook een fraaie treffer van afstand. Nadien gebeurt er eigenlijk niet heel veel meer. Het veldspel van Lettele haalt niet meer het niveau van de eerste helft, maar in de problemen komt de Lettelse ploeg ook niet. Aan beide kanten nog wat kleine kansen, maar het blijft bij 2-4. Zeker de eerste helft een prima voetballend Lettele met schitterende doelpunten. Volgende week speelt Lettele thuis tegen vv Hoonhorst.