IJsselstreek heeft zondagmiddag op sportpark ‘T Aspel in en tegen Mariënheem ook zijn derde competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. De ploeg wist, met tien man, alsnog de overwinning mee te nemen naar Deventer.

Voorafgaand werd er veel gesproken over de wedstrijd tegen Mariënheem, dat, net als IJsselstreek, de volle buit wist te behalen in de eerste twee competitiewedstrijden. De gastheren bleken de afgelopen seizoenen een heuse angstgegner voor de Deventenaren. 

In de openingsfase werd al snel duidelijk dat beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Mariënheem hanteerde veelal de lange bal van achteruit. Door het natte kunstgras ontstond er een aantal keer gevaarlijke situaties doordat de bal doorschoot in de defensie van de gasten, maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. IJsselstreek probeerde daarentegen te voetballen, maar daar ontbrak het vaak aan lef en zorgvuldigheid om echt tot kansen te komen. 

Net voor het rustsignaal anticipeerde Mitchel Kiffen uitstekend op een bal in het vijandelijke strafschopgebied, draaide weg bij zijn directe tegenstander die niet anders kon dan een overtreding maken waardoor IJsselstreek vanaf elf meter mocht aanleggen. Mitchel Kiffen nam zelf de verantwoording en zette IJsselstreek op een 0-1 voorsprong.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld eigenlijk niet anders. IJsselstreek bleef onzorgvuldig in balbezit en kwam niet verder dan wat kleine kansjes voor het vijandelijk doel. Mariënheem bleef geloof houden en kreeg een aantal kansen, maar Björn Jansen hield zijn team op de been met een aantal reddingen. Halverwege de tweede helft leek de spanning bij beide ploegen de overhand te nemen waardoor het niveau er niet beter op werd.

Toch was het IJsselstreek dat de voorsprong uitbouwde. De achterhoede van Mariënheem probeerde op een iets te laag tempo de bal rond te spelen waardoor Mitchel Kiffen het speeltuig kon onderscheppen. De spits zette zijn actie in richting doel en zag Alesio Troncia in kansrijke positie staan. De middenvelder raakte in eerste instantie nog de paal, maar in tweede instantie was het wel raak (0-2). 

Vanaf dat moment gooide Mariënheem alle remmen los en ging vol overtuiging op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er al snel. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd ingekopt bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Mike Kemper (1-2). IJsselstreek leek door de snelle aansluitingstreffer de kluts even helemaal kwijt en de thuisploeg kreeg een aantal grote kansen op de gelijkmaker.

Deze kwam er uiteindelijk ook nadat Stan Heetkamp de defensie te snel af was en de bal beheerst langs de doelman van IJsselstreek wist te werken (2-2). Mariënheem voelde dat IJsselstreek het moeilijk kreeg met de lopende mensen en ging direct op zoek naar de overwinning. Een opportunistische lange bal van achteruit leek over de laatste lijn van IJsselstreek te vallen, maar Joni Samara koos eieren voor zijn geld en besloot de bal met zijn hand uit de lucht te slaan. Het gevolg was een terechte rode kaart waardoor IJsselstreek in de laatste fase stand moest proberen te houden met 10 man.

In deze fase werd het echt even billen knijpen voor de Tricolores, maar kwamen ze er op de counter nog wel gevaarlijk uit. In de 90ste minuut kwam IJsselstreek gevaarlijk door via de as van het veld en werd er vanuit de tweede lijn nog maar eens afgevuurd op het vijandelijke doel. De bal belandde op een uitgestoken hand van een Mariënheem verdediger en de goed leidende scheidsrechter Kuipers wees naar de stip. Andy Roroa nam plaats achter de bal en kon IJsselstreek alsnog naar een 2-3 overwinning schieten. De verdediger faalde niet en zo kon IJsselstreek de drie punten meenemen naar Deventer.

IJsselstreek coach Mitchel de Groot was complimenteus na afloop: “Een overwinning op karakter en veerkracht waarbij het voetballend vandaag niet lukte, maar dat maakt deze overwinning des te knapper. Overigens ook de complimenten aan Mariënheem dat, onder leiding van Ozan Ihtiyar, zijn zaakjes prima voor elkaar heeft.”