Afgelopen zondag won De Gazelle, volledig tegen de verhouding in, bij Sportclub met 0-2. “De slimste ploeg heeft gewonnen”, aldus de leiding van het verliezende thuisteam.

In de eerste helft stuitte Sportclub Deventer al drie maal op de sluitpost van De Gazelle. Tweemaal Daan Vegelink en Enes Suzen. Het elftal van Van Ommen toonde zich daarin de beste voetballende ploeg, speelde met veel druk vooruit en stadsgenoot De Gazelle kwam niet onder die druk uit.

Hetzelfde spelbeeld toonde zich ook na rust, waarbij de gasten uit het niets wel plots op voorsprong komen. Na ruim een uur wedstrijd scoort Niels Rijnders de 0-1 en binnen vijf minuten valt zelfs de 0-2. Een ongelukkig moment voor Luc Nijboer die een eigen treffer op zijn naam kreeg bijgeschreven.

De emoties liepen op en een afkoelingsperiode van vijf minuten werd ingelast door scheidsrechter Van Lune. Aansluitend kreeg Sportclub nog twee grote kansen, echter wist Hamza Loukili het net niet te vinden. De leiding van de thuisclub oordeelde na het verlies dat de beste ploeg verloren had en de slimste gewonnen.