IJsselstreek heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen de degradant uit de vierde klasse, SV Raalte, met 3-3 gelijkgespeeld.

De Deventenaren begonnen erg fel aan het duel in en tegen Raalte. In de eerste tien minuten kreeg IJsselstreek al een aantal grote kansen, maar Angelo Noteboom en DC Mekking troffen helaas geen doel.

Zoals wel vaker dit seizoen is IJsselstreek in voetballend opzicht veruit de betere op het veld, maar door twee persoonlijke fouten keek de ploeg in de rust wel tegen een 2-0 achterstand aan.

In het tweede bedrijf ging IJsselstreek met een wisseling in de ploeg met man en macht op zoek gegaan naar de aansluitingstreffer. Adem Kocak schoot een vrije trap perfect in de bovenhoek. Waar Raalte het niet meer wist, ging IJsselstreek steeds beter voetballen en overklaste het Raalte in deze fase. De thuisploeg kwam er niet meer aan te pas.

IJsselstreek kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker nadat Dillen Kornet onderuit werd geschoffeld door de doelman van Raalte. Adem Kocak faalde niet oog in oog met doelman (2-2).

Tien minuten later mocht IJsselstreek wederom aan leggen vanaf 11 meter nadat een Raalte-speler opzichtelijk hands maakte. Adem Kocak schoot ook deze buitenkans prima binnen en liet daarmee zijn hattrick noteren.

Raalte kon geen vuist meer maken en de Tricolores leken op de weg naar de dik verdiende drie punten, maar in de absolute slotfase wist de thuisploeg, middels een wereldgoal, alsnog een punt uit het vuur te slepen.

In de consternatie die er nadien ontstond over wel/geen vrije trap, kreeg de IJsselstreek-trainer nog een onnodige rode kaart.

Door de remise blijven beide ploegen nog ongeslagen in de 5de klasse F. Al met al een uitstekende wedstrijd van IJsselstreek waarbij het spreekwoordelijke kwartje helaas de verkeerde kant op viel. Komend weekeinde zal IJsselstreek op het eigen sportpark Keizerslanden aantreden tegen koploper Sallandia.