Voor IJsselstreek stond zondag op een zonovergoten Sportpark Keizerslanden de seizoen ouverture op het programma. De Tricolores keerden naar enkele seizoenen weer terug in de vierde klasse en mocht het daarin direct opnemen tegen Beekbergen dat zich al jaren structureel in de top 5 heeft genesteld in de ‘Apeldoornse Bundesliga’.

In de openingsfase van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat IJsselstreek haar visitekaartje wilde afgeven. De ploeg van Mitchel de Groot schuwde geen enkel duel en begon direct erg fel aan het duel met de gasten uit Beekbergen. Binnen enkele minuten liet de ploeg zich al dreigend zien voor het doel van de tegenstander, maar echt gevaarlijk werd het nog niet, maar daar kwam al snel verandering in. IJsselstreek mocht een vrije schop nemen op de rand van het strafschopgebied, Jeffrey Heijnekamp reageerde direct en nam de bal snel richting Wesley de Witte, die de bal met een prachtige boog in de rechterbovenhoek wist te schieten, maar de grensrechter van Beekbergen constateerde al dan niet buitenspel waardoor het 0-0 bleef. De geel-zwarten van Beekbergen probeerden middels enkele crossballen van achteruit het doel van IJsselstreek te zoeken, maar het centrale duo, Andy en Moreno stonden keer op keer positioneel goed opgesteld. De ploeg uit Beekbergen kon alleen dreigend worden uit enkele hoekschoppen, maar ook hieruit werd het nimmer gevaarlijk.

Na een kleine twintig minuten spelen werd de ban dan wel gebroken. Nadat eerder het doelpunt van De Witte nog werd afgekeurd, mocht de aanvaller nu wel juichen. Mitchel Kiffen zette goed door op de rand van het strafschopgebied, zag De Witte in doelpuntrijke positie staan en bediende hem op maat en zodoende IJsselstreek op een 1-0 voorsprong kon schieten. In de fase na het doelpunt van de thuisploeg leken beide ploegen met het mes tussen de tanden te spelen en werden er een aantal stevige duels op het middenveld uitgevochten, zonder dat het echt gemeen werd. Ook hier leek IJsselstreek optisch de betere en ging het met steeds meer vertrouwen op zoek naar een grotere voorsprong. Toch was het Beekbergen dat middels een klutsbal op 1-1 wist te komen, maar ook dit doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel.

IJsselstreek liet zich niet achteruit drukken door de fysiek sterke tegenstander en bleef brutaal de aanval zoeken. Uit een goed aangesneden hoekschop van De Witte wist Mitch Regelink met een snoeiharde kopbal de 2-0 op het bord te zetten. Voor het einde van de eerste helft kregen beide ploegen nog een aantal kleine mogelijkheden, maar beide ploegen wisten geen raad waardoor de kleedkamer werd opgezocht met een 2-0 voorsprong voor de ploeg uit Deventer.

Zoals verwacht kwam Beekbergen erg opportunistisch uit de kleedkamer en ging het zelfs in een 4-2-4 formatie op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam deze aansluitingstreffer er ook. Een goede steekbal achter de verdediging van IJsselstreek werd koelbloedig binnengeschoten door een aanvaller van Beekbergen waardoor de spanning op het Sportpark Keizerslanden weer helemaal terug was. Logischerwijs ging Beekbergen steeds aanvallender spelen om de gelijkmaker aan te tekenen en kreeg een minuut of twintig voor het einde van de wedstrijd de uitgelezen mogelijk via de strafschopstip, nadat de scheidsrechter een overtreding zag in het strafschopgebied. De aanvaller van Beekbergen schoot de bal kiezelhard op de deklat waardoor IJsselstreek haar voorsprong wist te behouden.

Door alle aanvallende intenties van de gasten uit Beekbergen kwam er steeds meer ruimte voor de thuisploeg. DC Mekking kwam na een goede dieptebal in een 1 vs 1 situatie terecht en sneed voorlangs het strafschopgebied binnen. Zijn directe tegenstander zag geen andere optie meer dan een sliding te maken en Mekking daarmee ten val te brengen. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees resoluut naar de stip. Mitchel Kiffen nam zijn verantwoording en wist IJsselstreek in veilige haven te schieten door de bevrijdende 3-1 achter de goalie van Beekbergen te schieten.

In de laatste paar minuten zag je dat aan alle goede intenties van Beekbergen een einde was gekomen en IJsselstreek hoefde niet zo nodig meer waardoor scheidsrechter Kardijk na 93 minuten voor het laatst op zijn fluit blies.