Onder een blauwe hemel en een zonnetje is het goed toeven langs de lijn. Het aftasten duurde maar kort. Na 10 minuten scoorde Overwetering al de 1-0. Na afleggen van Remon Elshof schiet Jelle Lucassen hard op doel, keeper laat los, Remon stuit op de doelman, maar Nick Logtenberg weet de bal over de lijn te werken.

Warnsveldse Boys - Sportclub Overwetering | Foto: Gerrit Krijt
Warnsveldse Boys – Sportclub Overwetering | Foto: Gerrit Krijt

De rechtsback van Warnsveldse Boys gaat constant over Dennis Willemsen heen, is zeer gedreven en zorgt voor veel gevaar. We lopen teveel achteruit, zijn slordig, teveel balverlies. Toch wordt het 2-0. Nick Logtenberg passeert twee man en met een beetje geluk en kunde bereikt hij Remon Elshof. Deze blijft heel rustig en passeert de doelman voor de tweede keer.

Warnsveldse Boys blijft drukken, heeft het initiatief en komt op 2-1 omdat Paul Vlaskamp de situatie niet goed inschat en te laat is. Als de rechtsback daarna maar weer eens opstoomt en een voorzet kan geven, wordt de achterhoede uitgekapt en schiet de voorhoedespeler de gelijkmaker binnen. Een domper voor alles wat Overwetering is. Nog voor rust wordt het 3-2 voor Overwetering. Een aanval over veel schijven en via Bram de Haas komt de bal bij Tom Koers en deze haalt verwoestend uit. Bij rust is het 3-2 voor Overwetering.

Na rust is er veel strijd, veel fouten, weinig mogelijkheden. Warnsveldse Boys is beter, zet veel druk en vooral via rechts komt het gevaar. Paul kan veel tegenhouden, maar kan niet voorkomen dat een door hem gestopt schot alsnog wordt ingekopt (3-3). Warnsveldse Boys blijft de betere ploeg en met veel lange ballen wordt de achterhoede onder druk gezet. Toch komt Overwetering via een counter weer op voorsprong. Dennis Willemsen staat op de goede plek en scoort de 4-3. Warnsveldse Boys gooit nu alles in de strijd en speelt op het randje en soms er over. Beide ploegen spelen, strijden voor de punten.

Een vermeende handsbal kost Overwetering de overwinning. Is het hands? Als zoveel mensen schreeuwen gaat de scheidsrechter erin mee. Terecht? Paul kan de strafschop niet keren en zo komt Warnsveldse Boys op gelijke hoogte 4-4. Een gelijkspel is ook wel de verhouding, maar wel heel sneu voor Overwetering om zo te eindigen. De wedstrijd eindigt met een regenbui. Zelfs de weergoden moesten huilen om deze beslissing van de scheids.

Man van de wedstrijd: Jelle Lucassen.