Op een warme zaterdagmiddag stond de wedstrijd V.V.Gorssel – SV Almen op het programma. Met een heerlijk zonnetje werd het thuispubliek getrakteerd op een 3-0 zege. Gorssel wist hiermee alweer voor de 4e keer op rij de nul te houden en laat elke week weer zien waarom ze op de 3e plek staan.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen even zoeken. Almen begon fel met een aantal overtredingen en probeerde Gorssel gelijk onder druk te zetten. Echter ontstond er na 2 minuten spelen ineens een mega kans voor de thuisploeg, het voetje van de keeper zorgde ervoor dat het een corner werd.

Na een klein kwartier trok Gorssel de wedstrijd volledig naar zich toe. Almen wist helemaal geen kansen te creëren en de geel-zwarten werden steeds weer gevaarlijker. De wedstrijd werd zo nu en dan wat onvriendelijk. De overtredingen werden harder en harder, een aantal spelers gingen dan ook op de bon. In de 39e minuut wist Gorssel eindelijk de voorsprong op het bord te zetten. Chris Schippers pikte de bal op het middenveld op en schoot van buiten de zestien raak. De bal verdween in de rechteronderhoek, de keeper was kansloos. 1-0 en hiermee ook de ruststand.

Na de rust ging Gorssel gewoon verder waar het gebleven was. De ploeg stond zeer geconcentreerd te verdedigen en ook aanvallend kwamen ze tot kansen. In de 51e minuut kreeg Gorssel een vrije trap op de middenlijn, het leek wel alsof deze was ingestudeerd. Stijn Obdeijn zag de ruimte en met een snelle vooractie dook hij het gat in. De bal van achteruit was goed, de spits kapte zijn tegenstander uit en schoot met links de bal uitstekend in de lange hoek. 2-0 en hiermee leek de wedstrijd gespeeld.

Toch kreeg Almen weer hoop in de 55e minuut. Chris Schippers pakte zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Almen probeerde wel gas te geven maar Gorssel bleef goed geconcentreerd verdedigen. Op een paar ongevaarlijke afstandsschoten na kwam Almen tot geen grote kansen.

In de 74e minuut werd het zelfs nog 3-0 voor de geel-zwarten. Nadat de lange bal van de keeper verlengd werd, stond Bram Bötzel één op één met de doelman. Hij faalde niet en schoof de bal langs de keeper.  Na deze treffer gebeurde er niet veel meer en kon Gorssel ondanks het mannetje minder de wedstrijd rustig uitspelen.

Met deze uitslag hebben wij Almen voor de tweede keer dit seizoen verslagen. De mannen van Ali Aygün kunnen zaterdag 18 mei met een goed gevoel de laatste competitiewedstrijd gaan spelen. Qua ranglijst draait het voor ons nergens meer om, maar het is wel belangrijk om ook uit bij SC Enschede de lijn door te trekken en het goede gevoel vast te houden en vol vertrouwen op te gaan maken voor de promotiewedstrijden!

’39 1-0 Chris Schippers ’51 2-0 Stijn Obdeijn ’55 🟨+🟨 Chris Schippers ’74 3-0 Bram Bötzel Zaterdag 18 mei, 15:00 uur Sp Enschede 1 – vv Gorssel 1